Facebook Pixel
ddm1_59.png

Yeti Tool præsenterer CNC fræser SmartBench

Udgivet af: Udgivet i: Pressemeddelelser, Seneste nyheder, Yeti Tool Dated: 23. maj 2023

Der er en ny smart og innovativ gigant på markedet, når vi snakker CNC maskiner og CNC fræsere. Sig goddag til Yeti Tool! Yeti Tool er skaberne bag SmartBench, der som navnet antyder er en smart CNC fræser, der kan lidt af hvert. SmartBench kan nemlig både skære, fræse og tegne i en stor variation af forskellige materialer.

Yeti Tool kom i 2019 på markedet med deres SmartBench. Til trods for at SmartBench har været en spiller på markedet for CNC-maskiner i forholdsvis kort tid, så har mange kunder allerede lagt deres lid til maskinen. Den er nemlig udstyret med utallige smarte funktioner, er nem at bruge og lære at kende og kan bruges til mange forskellige projekter. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor SmartBench er en god investering til dit værksted.


Hvad er SmartBench?

SmartBench er mange ting. Men først og fremmest er SmartBench en CNC fræser, der kan bruges til at skære store plader og emner. SmartBench er også et multiværktøj, som du kan bruge til både at fræse, skære og tegne 2- eller 3D-design på alverdens slags materialer.

SmartBench har en 3-akse-kontrol, hvilket betyder, at den kan producere alt fra simple profiler eller skilte til komplekse 3D geometriske figurer, som den fede Jurassic Park-dinosaur du ser her.

Yeti Tool har udstyret deres fræser med alle de funktioner, du skal bruge i en innovativ og brugervenlig CNC maskine, som samtidig er til at betale, nem at blive bekendt med og pladsbesparende.

Et projekt af Jaimy. Du kan finde ham på Instagram under navnet @zeeuwszaagsel.

Hvilke smarte funktioner er SmartBench CNC fræser så udstyret med?

PrecisionPro modellen, som vi fører på hjemmesiden, er Yeti Tools bedst udstyrerede SmartBench-version med mange forskellige smarte funktioner.

PrecisionPro er udstyret med en SC1 spindelmotor og en hastighedskontrol, der holder øje med spindlens kørsel. Den er også udstyret med en auto tool stop, som stopper maskinen, hvis spindlen er under for meget pres. På displayet kan du hele tiden holde øje med, hvor belastet spindlen er.

På Pro-modellen er styrke og stabilitet i fokus. Derfor har den to spindelførere på Z-aksen. De smarte funktioner som Pro-modellen er udstyret med gør, at SmartBench kan garantere en præcision på +/- 0,5 mm eller bedre.

Nem at arbejde på og med

 

Kan klare store plader

 

Kan skære, fræse og tegne i og på mange materialer

 

Kræver ikke viden om CNC fræsere på forhånd

 

Fylder ikke meget og kan nemt pakkes ned og lægges væk

En storformat CNC fræser der fylder det halve

SmartBench er en storformat CNC fræser. Det betyder, at den kan skære plader med store dimensioner. Faktisk kan den skære plader, der er helt op til 2,5 x 1,25 meter. Den har fuld kapacitet, hvilket betyder, at den kan køre fra kant til kant. Og så kan den klare materialer, der er op til 152 mm i tykkelsen.

Men selvom SmartBench er lavet til at skære store plader, så fylder den faktisk ikke meget i værkstedet. SmartBench kan nemlig pakkes sammen på blot 3 minutter og sættes til side, så der igen er plads i værkstedet. Ifølge Yeti Tool passer den perfekt ind i en varevogn. Men vores træmand Henrik har testet det, og faktisk kan SmartBench også fragtes i en stor størrelse stationcar. Den er nem både at samle og skille ad, vejer ikke alverden og kan nemt justeres efter behov.

SmartBench er nem at bruge, selv for en nybegynder

Yeti Tool gebærder sig på, at deres SmartBench er en nem og intuitiv CNC-fræser, der kan bruges af alle – selv dig der er ny til fræsning. Det har vi testet med vores medarbejder Henrik. Henrik er godt nok en erfaren snedker, men han har aldrig arbejdet med CNC-fræsere før.

Kort tid efter Henrik fik udfordringen om at lære SmartBench at kende, fortæller han, at han nu har lavet et skilt med maskinen. Henrik udtaler i den forbindelse ”Den var supernem at lære at bruge. Og den smarte touchskærm er meget overskuelig og gør det nemt at finde rundt i, hvad man skal gøre, for at komme i gang”

SmartBench er nemlig udstyret med en touchskærm med en 7” skærm, der har et let overskueligt design, uden alt for mange knapper og en lille skrift. Her kan du både sætte et projekt i gang, justere indstillinger, få et overblik over opgaven osv. Du overfører nemt dine mere detaljerede projekter med Wi-Fi.

CNC fræser med et uendeligt hav af designmuligheder

Når vi siger, at SmartBench er mere end en kvalitets-CNC-fræser, så er det, fordi den kan så meget mere end at fræse. Du kan udstyre din SmartBench med en CNC Stylus, der omdanner maskinen fra en fræser til et multiværktøj. Med Stylus kan du tegne med tuscher, skære i vinyl og montere andre værktøjer med en diameter på op til 16 mm. Stylus gør det muligt at tegne med mange forskellige slags tegneredskaber på stort set alting, så længe det er relativt fladt.


Se Yeti Tool fortælle om, hvad SmartBench er, og hvorfor du skal investere i den. Du kan desuden se andre videoer om SmartBench lige her.


På SmartBench kan du arbejde med et stort udvalg af forskellige materialer. Det gælder blandt andet materialer som:

Træbaserede materialer: hårdttræ, blødt træ, partikel, spånplader

Komposit: fra materialer med solide overflader til Dibond, Foamex og fiberglas

Hård og blød plastik: Polykarbonat, akryl, acetal, listen er uendelig

Ikke-jernholdige metaller: bløde metaller som aluminium, kober og messing