Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Hængselretter

Hængselsrettere 

Hængselsretter til justeringer af døre og vinduesrammer. Hvis der er luft mellem karm og rammer, kan dette reguleres med hængselsretteren.

Når en dør bliver skæv og binder/springer op af sig selv, skyldes det tit, at den er sunket i hængsel-siden, og hængslerne derfor er blevet skæve. Her kommer den såkaldte hængselbukker eller hængselretter ind i billedet. Den er faktisk uhyre nem at bruge. Du skal regne med, at hængslerne skal bukkes i både døren og i karmen. Undertiden kan det være svært at komme til hængslerne i karmsiden. I så fald kan det være nødvendigt at afmontere dem og i stedet bukke dem i skruestikken. Hvis døren er sunket uden at den er blevet skæv - behøver du hverken bukke hængsler eller høvle af døren. For problemet klares som oftest ved hjælp af et par hængselskiver. Så prøv det, inden du går i gang med at bukke hængslerne. Husk, at der skal placeres skiver på begge hængsler. Ellers opstår der bare en ny skævhed et andet sted.

1. Inden du begynder at rette hængslerne, bør du prøve med et par skiver. Husk, at der skal skiver på begge hængsler. Hjælper det ikke, må du i gang med hængselbukkeren eller den helt store knibtang.

2. Løft eller skru døren af hængslerne, så du kan komme til at bukke hængslet i karmen. Buk det faste hængsel væk fra låsesiden. Hvis du alligevel ikke kan komme til, må du skrue hængslerne af.

3. Buk nu hængslet på døren. Bemærk, at hængselbukkeren har en slids, så den kan nå helt ned omkring selve hængslet. Denne del af hængslet bukkes mod låsesiden.

4. Er du ikke i besiddelse af den specielle hængselbukker, kan du ofte klare dig med en stor knib- eller bidetang, men der skal lægges godt med kræfter i, og pas godt på knoerne!.

5. Når døren er rettet op, er det ikke sikkert, at den lukker helt rigtigt. Det skyldes oftest, at låsens falle ikke kan komme helt ind i slutblikket. Brug en fil og pas blikket til.

Hængselsrettere hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et udvalg af hængelsesrettere. Vi tilbyder hængelsesrettere fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt TengTools. Var det ikke lige hængelsesrettere, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre typer håndværktøjer, heriblandt høvleknivetænger og meget mere.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af de forskellige håndværktøj eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.