Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Stikstål

Stikstål til Trædrejning

Stikstålet anvendes dette til at stikke et drejet emne af. Der findes en række forskellige typer stikstål, men de bruges på samme måde. Stålet lægges på emnet så højt, at kun fasen og ikke æggen rører træet. Derefter trækkes det tilbage, indtil æggen når træet. Herefter skal det bevæges både fremad og nedad, for at skære jævnt. Stikstålet laver på denne måde en dyb smal rille ned i træet, for at undgå at stikstålet bliver klemt fast, kan man af og til trække det ud og tage et snit en anelse ved siden af, for at gøre rillen lidt bredere.

Denne metode giver et snit af skrælletypen. Det giver ofte et mindre pænt snit, når det bruges til at stikke et emne af, idet der er tendens til at flosse fibrene. Derfor er der mange, der foretrækker et skærende værktøj, til at skille det færdige emne fra resten af træet, der stadig er opspændt.

Stikstålet kan også bruges til at afsætte positions- og dybdemærker på træet, til opmærkning inden den egentlige formgivning starter. Her fjernes de flader, som stikstålet har flosset efterfølgende. Derudover kan stikstålet også bruges med skrabeteknik. F.eks. er der mange der bruger det, til at lave fordybningen hvor en spændepatrons bakker, skal holde et emne. Dette giver dog også ofte et mindre pænt snit.

Massere af forskellige stikstål hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et stort udvalg af skrubstål. Vi tilbyder disse drejejern, som er af højeste kvalitet, så du altid har et godt drejejern lige ved hånden, når du skal dreje dit emne. Selvom der er mange forskellige typer og stilarter af drejeværktøj vil afhænge af størrelsen og typen af det producerede arbejde, hvilket drejejern du bør vælge. Vi tilbyder drejejerne fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt HamletCrownStubaiRobert Sorby og mange andre. Var det ikke lige et stikstål, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre typer drejejern, heriblandt u-stålskrabejern, skrubstål og mange andre. 

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af de forskellige drejejern til træarbejde eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.