Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Høvle

Høvle som håndværktøj

En høvl er et håndværktøj, der er beregnet til at trælle træspåner af med træ. En høvl består af en høvlstok, der er hovedparten af høvlen, som udgør hovedparten af konstruktionen blandt andet hornet, som er en slags greb. Bunden af høvlstokken består af en metalsål med en smal, tværgående åbning hvorfra høvljernet stikker ud. Hvor meget af høvljernet der stikker ud, kan justeres ved hjælp af en drejemekanisme på høvlstokken. Det er med andre ord længden af høvljernet, som rager ud fra sålen, der afgør, hvor meget træ der høvles af et givent stykke træ.

Køb høvl hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et kæmpe udvalg af høvle. Vi tilbyder høvle fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt Axminster, Festool, Stanley, Emmerich og mange flere. Var det ikke lige høvle, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre typer håndværktøjer, heriblandt knivetænger og meget mere. 

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af de forskellige håndværktøj eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.