Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Rundsavsklinger træ

Rundsavklinger til skæring i træ

Hos Dorch & Danola finder du et bredt udvalg af rundsavsklinger til træ fra flere kendte mærker som CMTMetaboFestool m.fl. Vi fører alle størrelser på rundsavklinger, både til træ, metal, eternit og aluminium. Var det ikke lige en rundsavklinger, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre typer klinger, heriblandt diamantklingerskæreskiver og meget mere. 

Rundsavklinger i forskellige størrelser

Når du skal købe din nye rundsavklinger skal du være opmærksom på specielt 2 ting. Du skal finde diameteren på din rundsavklinge samt huldiameteren i savklingen. Rundsavsklingen kan i størrelse varierer fra 120 mm til 600 mm og hul diameteren er typisk 16, 20 eller 30 mm, men der kan forekommer andre hul størrelser også.
I flere af rundsavsklingerne ligger der det man kalder en reduceringsring til hullet i klingen. Det vil sige at hullet på klingen f.eks. er boret på 30 mm men så er der en lille ring med som man sætte i hullet på klingen så hullet nu kun er fx 20 mm.

Tandantallet afhænger af klingediameteren, materialet, emnets tykkelse og om rundsavsklingen skal bruges til afkortning eller længdeskæring. Ved længdeskæring af massivt træ anvendes et mindre antal tænder end ved tvær- og pladeskæring.

Længdeskæring: Færre tænder fx 160x20mm Z24
Afkortning: Mange tænder fx 160x20mm Z40

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af det forskellige skærende værktøj eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.