Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
File

File som håndværktøj

En fil er et stykke spåntagende værktøj til at file i jern og metal med. En fil er består af en hærdet stålstang af forskellig form, flad, rund, tre- eller firkantet og er med hugning, der normalt er udført som diagonalhugning. En fil kan være groft hugget, som kaldes en grovfil eller fint hugget som kaldes en sletfil. Dobbelthuggede file anvendes til hårdt metal og i træindustrien anvendes file til skærpning i træ, der er så blødt at det kan bearbejdes med stål. 

File hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et stort udvalg af file til metal og træbearbejdning. Vi tilbyder file fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt Axminster, Teng Tools, Luna m.fl. Var det ikke lige file, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre typer håndværktøjer, heriblandt høvleknivetænger og meget mere.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af de forskellige håndværktøjer eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.