Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Axminster Rider: Godt træværktøj til lige så gode priser

Axminster Rider: Godt træværktøj til lige så gode priser

Udgivet af: Udgivet i: Værktøj , Seneste nyheder Dated: 4. december 2020

Med 45 år på bagen er Axminster markedsleder i Storbritannien inden for værktøjsbranchen. De ser det som deres pligt at give alle håndværkere det bedste kvalitetsværktøj til den bedste pris. Det vil altså både sige dig, der er en professionel en af slagsen, og dig, der mest er håndværker på hobbyplan. Og det var sådan, at brandet Axminster Rider blev til.

Kvalitetsværktøj til træarbejderen - både den garvede og nybegynderen

Axminster Rider er en serie af kvalitetsværktøj til træarbejde, som blandt andet består af forskellige typer af både høvle og stemmejern – nå ja – og det tilbehør, du skal bruge til at gøre dem endnu skarpere. Men det bedste af det hele er, at hvert redskab findes i flere forskellige størrelser, så der altid er et, der er velegnet til lige præcis dit projekt. Og så er det selvfølgelig bare et plus, at redskaberne ligger godt i hånden og er nemme at bruge for både den garvede træarbejder og nybegynderen.

Er du i tvivl om, hvad du skal bruge, når du skal høvle råt træ, når du skal skabe konvekse og konkave overflader, eller når du skal skære knivskarpe hjørner? Så er der god grund til at læse videre.

Favoritten blandt træarbejdere

Høvlene fra Axminster Rider er hurtigt blevet favoritten hos de fleste træarbejdere. Og det forstår vi godt. De er nemlig produceret med fokus på de små detaljer og bliver gennemgået af Axminster for at sikre kvalitet. Det er blandt andet det, der adskiller dem fra andre høvle på markedet.

Fælles for Rider-høvlene er kroppene af duktilt jern og tilføjelsen af både kobber og nikkel, der gør dem til solidt og stabilt værktøj, som ovenikøbet er mindre tilbøjeligt til at korrodere end høvle af almindeligt gråt støbejern. Pudshøvlens oliebehandlede håndtag i hårdttræ ser ikke bare godt ud. Det ligger også godt i hånden. Og så er der beslagene af messing, som er et ideelt materiale til bevægelige dele, og som får høvlen til at se ekstra godt ud. Den allervigtigste del på alle høvlene er dog bladet, som er lavet af oliemættet højkarbonstål, der er hærdet og tempereret til HRC 63.

Skal du høvle råt træ? Så er en Axminster Rider Nr. 5 Pudshøvl (Jackhøvl) velegnet. Det er typisk den første høvl, du bør bruge på det rå træ, fordi den er god til at skabe glatte overflader. Måske skal du også skabe konvekse overflader? Her er en Axminster Rider Nr. 151 Bugthøvl med flad base god at kunne hive op af værktøjskassen. Og konkave overflader? Så skal du have fat i den med krum base

Bliv klogere på pudshøvlene fra Axminster Rider på bare fire minutter.

Til de runde hjørner

Med deres høvle til overkommelige priser har Axminster Rider gjort kvalitetsværktøj tilgængeligt for alle. Men de ville mere. De ville også lave stemmejern, som matchede høvlenes høje kvalitet og lave pris. Så det gjorde de.

Og de sørgede for at gøre håndtaget både komfortabelt og holdbart. Det er lavet af avnbøg, som er et modstandsdygtigt materiale, og så er det slebet glat og har fået en let oliebehandling som beskyttelse. Foretrækker du et endnu blødere greb? Bare rolig. Rider har nemlig også lavet stemmejern med stærke håndtag af polypropylen med bløde TPE-indsatser. Håndtagene er ovale, mens indsatserne er rillede. Det giver dig et komfortabelt og sikkert greb, så du altid har fuldstændig kontrol over stemmejernet. En slaghætte af metal giver desuden mulighed for at bruge en stålhammer til grovere afstemninger.

Bladene er lavet af finkornet krom-mangan stål og er hærdet og tempereret til 59 HRC for at give styrke og et langtidsholdbart skær. Det gør det nemmere for dig at komme til på svært tilgængelige steder som for eksempel i hjørner af svalehaler. Og skal de være 90 grader? Så er hjørnestemmejernet din bedste ven.

Stemmejernet med håndtag af avnbøg findes i størrelser fra 6 til 32 mm, mens stemmejernet med håndtag af polypropylen findes i størrelser fra 6 til 50 mm.</p><br>

Den perfekte fintrimmer

Det traditionelle stemmejern med håndtag af avnbøg har også en lillebror. Det er det korte stemmejern, som er perfekt til dig, der er nået til fintrimming og den endelige fitting. Håndtaget er pæreformet, så det ligger ekstra godt i hånden, og så har det en lille flad side, der sørger for, at stemmejernet ikke ruller af høvlbænken. Det findes i størrelser fra 6 til 25 mm.

Er det tid til en ny høvl? Eller måske et nyt stemmejern? Smut forbi vores webshop, eller besøg os i vores butik i Odense. Vi hos Dorch & Danola står klar til at hjælpe dig med at finde lige præcis det Axminster Rider-produkt, der passer til dig og dit projekt.