Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

ddm1_72.jpg

Den Perfekte Samling

Udgivet af: Udgivet i: Værktøj , Festool Dated: 27. juni 2016

FESTOOL DOMINO-system

Det startede med en simpel tegning på en serviet… 

To FESTOOL praktikere sad en dag i kantinen og spekulerede over, hvordan de kunne designe den bedste dyvel. Det eneste, de havde ved hånden, var en serviet. De begyndte at designe en ”mere stabil” dyvel på netop denne serviet. De lavede også en skitse af en dyvel til ”større limflader”. Og de tegnede en tredje, som skulle give en absolut ”vridningsstabil” samling. Den dag blev grundstenen for FESTOOL DOMINO-brikken lagt.

Nu manglede der bare hullet – og dét viste sig at være den største udfordring. Hullet krævede nemlig et helt nyt værktøj. Men med lidt sydtysk flid, stor lidenskab og en masse ingeniørknowhow blev DOMINO pendulfræseprincippet udviklet.

DOMINO pendulfræsprincippet kort forklaret


Pendulprincippet er en blanding af klassisk lodret boring og vandret fræsebevægelse. Fræserværktøjet er designet således, at det drejer, og svinger samtidigt. Pendulbevægelsen forebygger også, at fræseren bliver overophedet, og det medfører en lang levetid. Pendulbevægelsen giver en let gang og huller - helt uden brændemærker. De heraf resulterende langhuller passer til FESTOOL’s specialdesignede DOMINO brikker.

Hvad der startede på en serviet, blev til en revolutionerende træsamlingsmetode. En metode, som siden hen er blevet udvidet med nye brikvarianter, som DOMINO XL DF 700 og nye hjørne- og pladesamlebeslag, og udbygget til et helstøbt DOMINO samlingssystem. Et samlingssystem, som giver ekstra stabile og fleksible stel- og rammesamlinger, der kan løsnes efter behov.

Hver træsamlingsmetode har sine fordele. FESTOOL’s samlingssystem forener dem alle!

DOMINO samlingssystemet forener fordelene ved alle eksisterende systemer: slids-og tapesamlingers ubestridte stabilitet, fladdyvlers fleksibilitet i møbler og runddyvlers præcision i ramme- og stelkonstruktioner. FESTOOL’s nye træsamlingssystem er enkelt og kræver mindre forberedelsestid. Det smarte er også, at systemet kan anvendes til opgaver, som førhen har været forbeholdt stationære maskiner.

To fræsere - samme princip

Den revolutionerende samlingsfræser DOMINO fås i to størrelser:
DOMINO XL DF 700 EQ-Plus gør det muligt at bearbejde brikstørrelser på op til 14x140 mm. Denne samlingsfræser er ideel til fremstilling af massive træmøbler og trædøre samt til fremstilling af stabile samlinger i massive trækonstruktioner.

Domino XL DF 700 EQ-Plus   

Domino DF 500 Q-Plus er designet til brikstørrelser fra 4x20 mm til 10x50 mm. Samlingsfræseren egner sig til plade- og korpuskonstruktioner og til lette ramme- eller stelsamlinger.

 

 

 Domino DF 500 Q-Plus  

Er du interesseret i at lære mere om FESTOOL’s DOMINO samlingssystem, så læs inspirationshåndbogen ”Den perfekte samling”.

Er du interesseret i at lære mere om FESTOOL’s DOMINO samlingssystem, så læs inspirationshåndbogen ”Den perfekte samling”.

Her kan du læse om praktiske anvendelseseksempler som samling af rundprofiler, hjørnesamlinger, skuffesamlinger og meget mere…