Facebook Pixel
ddm1_137.jpg

Et mekka af trædrejning i trædrejerbutikken hos Dorch & Danola

Udgivet af: Udgivet i: Dorch & Danola A/S, Seneste nyheder, Alt til Trædrejning Dated: 19. november 2020

Siden opkøbet af Sminge Inventar og Maskiner i starten af 2020 har vi haft travlt med at skabe et unikt trædrejer-univers i butikken i Odense. Det er nu lykkes! Vi har skabt et sted, hvor garvede og nye trædrejningsentusiaster kan træde ind i en verden af trædrejning, hvor alt fra specifikke drejejern til stærke drejebænke holder til. Og så hjælper vores altvidende trædrejespecialister gerne til med et tip eller to eller en god snak om alle de fede aspekter af trædrejningsuniverset.

Trædrejerbutikken er åben

Siden opkøbet af Sminge Inventar og Maskiner i februar har vi hos Dorch & Danola arbejdet på at skabe et komplet kraftcenter i kreativt træarbejde i butikken i Odense. Det har resulteret i en fin trædrejerbutik, der indeholder alt fra alverdens typer drejejern til display af solide drejebænke til alle behov og ønsker.

Trædrejerbutikken i Odense huser et univers af trædrejning, der har fået et rum kun til værktøj til trædrejning og andet træarbejde. Væggene er prydet med alt fra drejejern til slibesten og drejebænkene står til skue i lokalet. Du får her muligheden for at se og røre alle produkterne, inden du beslutter dig for, hvad du skal have med hjem i værkstedet.

Hver torsdag mellem 9.00 og 16.00 holder Karsten og/eller Allan til i trædrejerbutikken. Her står de klar til at svare på alle dine spørgsmål, komme med gode tips og tricks eller blot til en snak blandt ligesindede trædrejeentusiaster.

Vi har alt, hvad du skal bruge

En drejebænk kan være en stor udgift for manges pengepunge. Derfor er det vigtigt, at du får den rette vejledning og hjælp til at finde den drejebænk, der passer til dig. Det gør du ved at kigge på forskellige bænke, overveje dit behov for kraft og kunnen, vurdere hvad bænken skal bidrage med og meget mere. Og selvfølgelig med kyndig vejledning i, hvad de forskellige mærker og modeller kan.

 

Her hos Dorch & Danola finder du drejebænke i alle afskygninger. En trædrejebænk er et kraftigt stykke værktøj, der tillader dig at lave alverdens fede ting i træ. I trædrejeafdelingen kan du selv få syn for sagen og se, røre og trykke på en af de fine drejebænke til trædrejning.

 

Vi har selvfølgelig også fyldt vores trædrejningsområde op med alverdens slags udstyr, der gør trædrejning endnu sjovere. Du finder blandt andet en hel væg fyldt med alverdens slags drejejern. Er du allerede godt inde i trædrejning, kender du måske allerede funktionerne ved de forskellige slags jern. Hvis ikke, er det her din mulighed for at se de mange forskellige slags drejejern på en gang.

 

For at det skal være sjovt at arbejde med trædrejning, kræver det, at du har udstyret i orden. Og det gælder ikke kun drejebænken. Et andet værktøj, der er mindst lige så vigtigt, er drejejernet, og det skal være skarpt. Derfor kan vi kun anbefale, at du investerer i en god slibesten, der altid holder dine jern skarpe.

Tilbehør til trædrejning

Selvom drejebænken er essentielt for trædrejning, er dit tilbehør også rigtig vigtigt for, at det bliver en fornøjelse at arbejde med træ. Det gælder især de drejejern, du vælger at arbejde med. Men også andre værktøjer har stor betydning for, at du kommer bedst muligt i mål med din trædrejning.

 

Inden du går i gang med dit trædrejningsprojekt, skal du formentlig skære dine træemner til. Det klarer du nemt med en båndsav, der er ideel til at flække bredder, tømmer eller planker. Når du skal arbejde med træ generelt, er en tykkelseshøvl også uundværlig. Med den kan du nemlig afrette eller høvle tykkelsen på træplankerne. Og med en slibemaskine kan du enten skære til eller slibe overfladen på dit træemne. Alt hvad du skal bruge lige fra vinkelmåler til slibemaskine, finder du her på siden.

 

En spændepatron eller centrerpatron træ er essentiel for at sikre, at dit stykke træ sidder korrekt monteret på din drejebænk. Og så er den helt rigtige chuck også vigtig, hvis det hele skal passe sammen. Når du arbejder med trædrejning, kan det ikke undgås, at træspåner flyver rundt omkring i værkstedet. Monterer du en spånsuger med rør, kan du dog holde svineriet nede og nyde din trædrejning uden at tænke på det store oprydningsarbejde.

Trædrejning er for alle, der elsker at arbejde med træ

Hvad end du er garvet indenfor trædrejning eller lige har opdaget dette spændende univers, er det tydeligt, at trædrejning har meget at byde på. Det er din mulighed for selv at skabe fede ting og bidrage til indretningen i hjemmet, med projekter rundt omkring i huset eller en hjemmelavet gave til en, du har kær eller til svigermor- og far.

Med trædrejning er der mange muligheder. Et populært projekt er hjemmedrejede salt og peberkværn. Et salt og peber sæt kan nemt blive personligt, og du får det lige, som du vil have det. Så er det slut med at glemme at sætte salt og peber på bordet, når der kommer gæster.

Eller hvad med at pryde indretningen med hjemmelavede træprodukter? Du kan for eksempel selv skabe en unik og smuk ramme til urværket, der holder styr på hverdagen. Eller måske en smuk lysholder der kan bidrage til hyggelige stunder eller fungere som en god gave.