Facebook Pixel
ddm4_8.jpg

Festool bordrundsav med SawStop

Udgivet af: Udgivet i: Festool, Seneste nyheder Dated: 14. marts 2019

Festool har udviklet en bordrundsav med SawStop teknologien, det vil sige at rundsavsklingen stopper øjeblikkeligt, hvis fingrene kommer for tæt på klingen.

Festool bordrundsaven der kan kende forskel på et stykke træ og en finger!

Tør du at sætte en finger på en roterende rundsavslinge? Det gør opfinderen af SawStop sikkerhedsanordningen Dr. Steve Gass, som derved stopper klingens rotation på et split sekund. Se den imponerende video fra SawStop.

Steve Gass opfinderen af SawStop lægger selv en finger på saven

På trods af regler og sikkerhedsudstyr, er hver eneste bordrundsav skyld i en arbejdsulykke om året i grove træk. Heldigvis er de fleste ulykker langt fra alvorlige, men i et opmærksomt eller uheldigt øjeblik kan der nemt ryge en finger eller to. Det gælder både for gør-det-selv manden og for den professionelle håndværker, der er velvidende om sikkerhedsregler og sikkerhedsforanstaltninger på det værktøj de bruger hver dag. Det bekræftes desværre af både danske og udenlandske ulykkestatistikker.

Men det skal være slut nu, når den nye Festool bordrundsav med SawStop teknologien kommer på marked i starten af 2020. Festool bordrundsaven med SawStop vil helt sikkert komme nogle af de mange arbejdsulykker til livs, da den kan mærke forskel på et stykke træ og en finger.

Woodshed Design fortæller om sin bordrundsav ulykke

Bedre arbejdsmiljø med SawStop
SawStop teknologien er en amerikansk opfindelse, som Festool opkøbte i 2017 og som Festool har udviklet videre på til det europæiske marked. SawStop bliver et kæmpe skridt for et mere sikkert arbejdsmiljø. Festool saven bliver en investering, der både kan spare arbejdsgiveren for udgifter til sygdom, forsinkede projekter, som følge af fravær, men især skåne medarbejderne for alle de meneskelige og sociale omkostninger, der følger med en arbejdsulykke.

Så står du alligevel at skulle udskifte din gamle bordrundsav, så kan det være at du skal trække den lidt, da du inden længe kan få en Festool sav der kan give dig et meget mere sikkert arbejdsmiljø.

Stopper på 1/1000 sekund
Festool bordrundsaven kan se forskel på et stykke træ og en finger. SawStop teknologien får rundsavsklingen til at stoppe inden for en tands længde, hvis en finger eller andet organisk materiale kommer for tæt på klingen. Her snakker vi altså om en sav, hvor klingen kører med 5.000 omdrejninger i minuttet. SawStop mekanismen er ganske effektiv, den blokerer simpelthen den roterende rundsavsklinge hvis en hånd eller finger utilsigtet kommer for tæt på.

Det er det amerikanske firma SawStop der har udviklet den imponerende sikkerhedsanordning, der ved hjælp af forskellen i elektrisk ledningsevne, kan mærke forskel på træ og kød. SawStop anordningen sender nemlig en konstant svag elektrisk strøm igennem rundsavsklingen og hvis der opfanges en ændring i strømmen, som fx en finger, hånd eller andet organisk materiale kommer i kontakt med klingen, så aktiveres et automatisk bremsesystem og det ganske brutalt.

Bremsen består af en aluminiumsbremseklods, der får rundsavsklingen til at stoppe på et mikrosekund. Mekanismen får desuden rundsavsklingen til at trække sig ned i bordet i samme moment. Brugeren får højest et lille overfladisk snit i fingeren, men undgår mere alvorligeskader eller en en amputation.

Dr. Stephen Gass opfinderen af SawStop teknologien har selv lavet den ultimative test af sin egen opfindelse, ved at lægge sin egen fingeren på en SawStop bordrundsav, med en rundsavsklinge der roterer med flere tusinde omdrejninger i minuttet. Se den første video her på siden.

Med et mikrosekund stopper alt op, og dine fingre er i sikkerhed. Se her hvordan SawStop teknologien virker.

Om Festool
Festool har i over 90 år haft en stor lidenskab for kvalitets elværktøj. Denne passion deler Festool med deres brugere og fans. Festool maskiner letter dit arbejde og bringer dig hurtigere frem til et perfekt resultat. Festool tænker altid i system og meget vigtigt - Festool gennemtænker alt ned til mindste detalje. Festools innovationskraft kommer til udtryk gennem mere end 350 patenter, mere end 80 priser for deres produkter og virksomhed, og ikke mindst gennem deres mange tilfredse kunder.  For mere information se www.festool.dk

 


Om SawStop
SawStop er en af de førende producenter af højkvalitets bordrundsave i USA og har hovedkontor i Tualatin, Oregon, syd for Portland. SawStop eller AIM-teknologien (Active Injury Mitigation) blev opfundet af Dr. Steve Gass, og den første SawStop sav blev afsendt i 2004. SawStop fremstiller højkvalitets, omhyggeligt konstruerede rundsave og er førende på markedet med rundsave med integreret sikkerhedsteknologi. For mere information se www.sawstop.com