Facebook Pixel
ddm4_6.jpg

Festool Nyheder 2020

Udgivet af: Udgivet i: Festool Dated: 5. december 2019

Festool brygger på flere spændende ting i 2020.
Systainer generation 3, TKS 80 bordrundsav med SawStop og et splinternyt 4.0 Ah Li-Highpower batteri, der kan trække lige så meget som et 5.2 Ah. De to første kunne du opleve på Super Festool Dag 2019, hvis du var så heldig at kigge forbi vores butik i Odense.

Systainer3 i samarbejde med Bott og Tanos

Den 3. generation af systainere er bl.a. udviklet i samarbejde med bott, der laver indretning til håndværkerbiler af alle størrelser. Derfor er mobiliteten også i hovedsædet for de nye systainere, og der er gjort meget ud af tilpasse dem, så det er nemt at komme fra håndværkerbilen til byggepladsen.

SYS 3, som de alle kommer til at hedde, er bygget, så de passer perfekt til botts vario3 indretningssystem til håndværkerbiler. Systainerne har bl.a. fået nogle nye riller i siderne, som bruges til at organisere systainerne som udtræksskuffer i systemet. ”Skufferne”(systainerne) kan selvfølgelig stadig tages helt ud af systemet og sættes på et rullebræt, en støvsuger eller bare bæres i hånden.

Nyt, med de gamle kvaliteter

Man har valgt at omdøbe den nye generation af systainere, så størrelserne ikke længere hedder SYS 1, SYS 2, SYS 3 osv. Hele den nye generation af systainere vil fremover hedder SYS3 og vil henholdsvis være M (39cm lang) eller L (50cm lang). M findes i 6 højder og L findes i 3.

De nye systainere bruger stadig det geniale T-LOC-system og kan derfor sagtens kobles sammen med ældre systainere, støvsugere osv. på samme måde som før. Du får stadig adgang til alle systainere, uden de behøves at kobles fra hinanden.

Vi laver et mere dybdegående indlæg om den nye generation af systainere senere.


TKS 80 bordrundsav med SawStop teknologi

Du fik muligheden for også at opleve SawStop helt tæt på til Super Festool Dag i november. SawStop vil, til at starte med, kun være tilgængelig i bordrundsaven TKS 80, der forventes at komme i handlen fra juni 2020.

Hvis du er interesseret i at høre præcis, når den udkommer hos Dorch & Danola, kan du skrive en mail om, at du er interesseret til [email protected] og inkludere navn, email og telefonnummer, så vil du høre mere, så snart vi ved mere.

Man skal købe TKS 80 først og fremmest fordi det er en fremragende bordrundsav. SawStop er en superstærk tilføjelse og kan spare dig meget smerte og bøvl, men det er stadig selve rundsaven, der er hovedrollen.

En solid bordrundsav – med SawStop
Skæredybden på TKS 80 er fleksibel og kan justeres helt op til 80mm og der er udsugningskappe med CLEANTEC tilslutningsadapter, så du får et støvfrit arbejdsmiljø med frit udsyn til emnet med din tilsluttede støvsuger. Derudover vil der være mulighed for at tilkøbe tilbehør så du kan udvide arbejdsfladen både i længden og bredden.

SawStop-teknologien kommer vi ikke udenom. Den stopper rundsavsklingen inden for 1 tand, selv ved høje omdrejninger. Det tager nøjagtigt 0,005 sekunder, 5 milisekunder, at stoppe savklingen, hvilket betyder at du knapt nok får en ridse i fingeren.

Den udløses ved at måle spændingen i det skårne emne og hvis spændingen ændres, bliver sawstoppet udløst. Den kan derfor også udløses ved fx at skære i metal (eller pølser), men det er muligt at slå SawStop fra, så man også kan skære i metal med rundsaven, dog uden sikkerheden fra SawStop.

Selve SawStoppet er en patron monteret nede i bordet, der skyder en aluminiumsklods op i selve savklingen og derved stopper klingen. Samtidig trækker momentet klingen ned i bordet uden for skærerækkevidde. Efter stoppet har været udløst vil det være nødvendigt at udskifte både stoppet og savklingen. Prisen for dette formodes at blive omkring 1800,-, hvilket er billigt taget i betragtning hvad det i det lange løb koster dig at miste en eller flere fingre.

Vi fokuserer mere på TKS 80 og SawStop i et senere indlæg


Et 18V batteri, der vejer og fylder mindre, men yder mere

Tredje nyhed fra Festool i 2020 er det spritnye 18V Li-HighPower 4.0 Ah compact batteri.

Batteriet giver samme ydeevne som et 5,2 Ah batteri, men er 50% mindre og vejer 20% mindre. Dette er pga. den nye Li-Highpower battericelle, der er 30% mere udholdende og har 30% mere strøm end standard lithiumionceller.
Batteriet giver dig rent ud sagt kombinationen af fleksibilitet og mobilitet fra et lille batteri og ydelsen og kapaciteten fra et større.

Det indeholder selvfølgelig også både Airstream teknologien, der giver bedre ydeevne og levetid til dit batteri, og Bluetooth, så tilkoblingen starter din Bluetooth-støvsuger sammen med maskinen.