Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

ddm1_103.jpg

Ny Festool overfræser - Men hvilken model?

Udgivet af: Udgivet i: Festool Dated: 16. juni 2014

Det tyske firma Festool producere kvalitets overfræsere, som vi vil kigger nærmere på her. Festool er et næsten 90 år gammelt mærke, og med produktionen liggende i hjemlandet Tyskland, de ved hvad de laver, og producerer det i en kvalitet der er den professionelle håndværker værdig. Navnet Festo blev i år 2000 erstattet af navnet Festool - et nyt navn men stadig den samme høje kvalitet.

Festool Overfræser OF 1010 EBQ-Plus

Festool OF 1010 EBQ-Plus overfræser er Festool's billigste og mest alsidige overfræser til dato. Den lave vægt gør den nem at betjene med en hånd, og sikkerheden er høj takket være hurtigbremsen. Overfræserens indbygget elektronik sørger for at holde øje med temperaturen, og slår motoren fra inden den bliver overbelastet og brænder af.

Fræsedybden kan indstilles ned til 0,1 mm, og indbygget spindelstop gør det nemt af udskifte overfræserbor. I fræsesålen er der indbygget spånudsugning.

Denne overfræser fra Festool vil være rigtig god til opgaver som fx afrunding, falsning, affasning samt profilering af kanter og meget andet. Den vil også vise sig nyttig når der skal fræses ud til beslag, ligesom fræsning af noter på bagvægge, gipskarton og gratlisteplacering vil foregå nemt og smertefrit via føringssystemet. Hulrækker på møbler etableres nemt med et hulrækkesystem LR 32-SYS, og træsamlinger fx svalehalesamlinger etableres ligeledes nemt ved brug af ekstraudstyr VS 600 samlingssystem.

Den optagne effekt i denne overfræser er 1010 W, og omdrejningstallet er 10.000-24.000/min.  Spændetangen har en diameter på 6-8 mm.

Køb denne Festool overfræser OF 1010 i Dorch & Danola's webshop →

Festool Overfræser OF 1010 EBQ-Set

Festool OF 1010 EBQ-Set overfræser er ligesom ovennævnte fræser ekstremt alsidig og nem at betjene med kun en hånd, men kommer med en føringsskinne på 800 mm. Vægten ligger på 2,7 kg, og anvendelsesområderne er som ved ovennævnte overfræser.

 

Køb denne Festool overfræser i Dorch & Danola's webshop →

Festool Overfræser OF 1400 EBQ-Plus

Her er der tale om en kraftigere model, som dog udmærker sig ved stadig at være komfortabel og handy i brug. Overfræserboret udskiftes nemt med en vippekontakt mekanisme, og kopiringen udskiftes ligeledes nemt uden brug af værktøj. Udsugningen har en styrke som opfanger stortset alt støvet, og der følger støvkappe med når der skal fræses kanter. Denne fræser kommer også med hurtigbremse og den indbygget elektronik sørger for at holde øje med temperaturen, og slår motoren fra inden den bliver overbelastet og brænder af.

Denne overfræser er meget velegnet til tungere formål, men gør det i det hele taget godt ved afrundinger, affasninger, falsninger og profileringer. Derudover er den velegnet til cirkelfræsning og kan også klare udskæringer ved hjælp af den medfølgende multifræseskabelon.  Overfræseren er også god til fræsning af vinduesbeslag eller dørtætninger ved hjælp af fræseadapteren, og selv mineralske materialer kan den fræse.

Den optagne effekt i denne fræser er 1400 W, og omdrejningstallet ligger på 10.000-22.500 omdrejninger/min.

Køb denne Festool overfræser i Dorch & Danola's webshop →

Festool Overfræser OF 2200 EB-Plus

Festool OF 2200 er Festool's mest kraftfulde fræser. Med dette kraftcenter kan du nemt fræse 80 mm i dybden og 25 mm i bredden i fx hårdt træ uden problemer i en arbejdsgang. Med Festool overfræser OF 2200 EB-Plus kan du lave notfræsning, affasning, falsefræsning eller profilfræsning, både buer, cirkler og udskæringer. Festool's overfræser OF 2200 kan også bruges i CMS systemet til stationær fræsning og selvfølgelig til Festool's føringsskinner og multifræseskabeloner. OF 2200 ser stor ud og du tænker måske "er dette en bærbar overfræser". Ja, OF 2200 er designet til exceptionel manøvredygtighed og ergonomiske funktioner, der gør den nem at styre og en fornøjelse at bruge.

Den optagne effekt i denne fræser er 2200 W, og 0mdrejningstallet ligger på 10.000-22.000 omdrejninger/min. Spændetangen har en diameter på 6-12 mm, så du kan bruge de helt store overfræserbor.

Køb denne Festool overfræser i Dorch & Danola's webshop →

Fælles ved alle Festool's overfæsere er at der fåes meget tilbehør til dem og ikke kun forskellige overfræserbor. Festool's overfræsere kan også bruges i Festool's CMS system, så overfræseren bliver til en stationær fræser og selvfølgelig med deres føringsskinner. Hos Dorch & Danola har vi altid et stort udvalg af Festool fræse tilbehør til favorable priser, se mere i vores webshop under Festool.