Facebook Pixel
ddm1_228.jpg

Vicmarc med lang tradition for stærke drejebænke og godt udstyr

Udgivet af: Udgivet i: Seneste nyheder, Alt til Trædrejning Dated: 25. marts 2021

Er du eller har du længe været bidt af trædrejning? Så er der nogle mærker, du bare skal kende til. En af dem er Vicmarc. Vicmarc designer og udvikler stærke maskiner og tilbehør til trædrejning med fokus på dig som forbruger. Om du er garvet i feltet eller helt grøn, så er Vicmarc et godt valg, når det kommer til udstyr til trædrejning.


I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vicmarc er internationalt anerkendt, og er nu nået hele vejen fra Australien til lille Danmark og helt til Fyn hos Dorch & Danola A/S. Du kan møde Vicmarc hos os i drejebutikken i Odense, hvor du selv kan mærke, se og lære om, hvad Vicmarc kan tilbyde.

Hos Vicmarc er de dedikerede til at tilbyde maskiner i højeste kvalitet, og som er brugervenlige til alle slags trædrejere – enten på hobby-niveau eller til professionelle. Vicmarc ynder hele tiden at forbedre sine design og stopper aldrig med at udvikle deres maskiner og tilbehør. Drejebænkene bliver produceret på computerkontrollerede CNC-maskiner, der sikrer et robust design og præcision.


Drejebænke til amatører og professionelle

Vicmarcs drejebænke er kendt for deres ikoniske blå farve. Går du efter den velkendte blå nuance, er du sikker på at få en drejebænk, der er stabil, stærk og i høj kvalitet. Vicmarc har lavet en række forskellige drejebænke, der matcher forskellige behov. Ens for dem alle er et fokus på kvalitet, præcision og brugervenlighed.

VL200 ASM EVS

VL200 er til dig, der sætter store krav til din drejebænk, når det kommer til uovertruffen ydeevne og troværdighed. Her får du en drejebænk, der er mere kompakt end andre bænke og passer i de fleste værksteder. Denne Vicmarc trædrejebænk er lavet af støbejern og monteret på en 5 mm tyk stålplade-stand. Du er altså sikret en stabil og robust drejebænk, når du vælger VL200.

Drejebænken går ikke ned på power. Den har en elektronisk variabel fart, der giver op til 200% drejningsmoment ved lav rpm. Den er desuden udstyret med en 1,5 kW-motor, der lever op til dine krav til en kraftfuld ydeevne.

Arbejdshøjden fra gulv til center på spindeldokken kan justeres, så den passer til din foretrukne arbejdsposition. Den har en ratio fra 930mm til 1230mm. Mellem de to centre er der 400mm.

VL240 ASM EVS Heavy Duty

Kræver du lidt mere af din drejebænk, når det kommer til styrke og smarte funktioner? Så er HEAVY DUTY formentlig lige det, du leder efter. VL240 er produceret i en yderst solid støbejernskonstruktion. Den har ligesom VL200’eren en elektronisk variabel fart-kører, der giver op til 200% drejningsmoment ved lav rpm med en kraftfuld 1,5 kW-motor.

VL240 er udstyret med et hav af smarte funktioner, der gør trædrejningen både sjovere og nemmere. Spindeldokken har en smart funktioner, der gør, at den kan dreje 90 grader ud fra drejebænken. Desuden kan den stoppes ved 0-, 30-, 60- og 90 grader. Du kan tilmed vælge at montere en ekstra drejestøtte, så du kan dreje væk fra vangen.

Trædrejebænken VL240 har fire individuelle låsepositioner, der stiger med 22,5 grader. Det sørger for god komfort, når du drejer for eksempel indersiden af skåle. Den præcise låsefunktioner sikrer, at drejebænken altid kan justeres tilbage til en komplet 0-position.

Til drejebænken medfølger:

Ergonomisk anlæg.

Elektronisk fartboks, der kan monteres væk fra bænken. Magnetisk styreboks, der kan positioneres der, hvor du skal bruge den.

Spineldok, der kan drejes 90 grader. Ekstra drejeanlæg kan monteres.

Mulighed for at montere ekstra vange.

VL300 ASM EVS

VL300 er skabt i et alsidigt design, der passer til de fleste trædrejeres behov. Ligesom VL200 og VL240 er drejebænke skabt i støbejern og monteret på en 5mm tyk stålplade-stand, der har et fodprint på 700mm i bredden. Det er også nødvendigt med god stabilitet til denne drejebænk. Den er nemlig udstyret med en stærk 2,2 kW motor.

Vicmarc drejebænk VL300 tillader montering af en ekstern vange på hver side af bænken. VL300 har tretrins remskiver med en ratio og maks. spindel RPM på hvert trin på:

> 1:1 til små til medium emner med maks. RPM på 3000

> 1:1.5 til medium til store emner med maks. RPM på 2040

> 1:3 til store emner med maks. RPM på 938
 

Montér ekstra vange

Maskinlavet præcis frontpanel på begge ender, som tillader montering af vange eller svingbar pinoldok-support.

Fartmåler

Display, der viser omdrejningsfarten.

Nem adgang til spindeldok

Dør til spindeldok på hængsler til nem brug samt ergonomisk anlæg.

Indekseringslås

Forhindrer tilfældig opstart mens indekseringsnålen er tilsluttet.


Spændepatroner

Vicmarc producerer og udvikler ikke kun drejebænke til alle slags trædrejere. De ynder også at give dig det bedste tilbehør til dine trædrejningsprojekter, så det bliver både nemmere, sjovere og federe at dreje løs i værkstedet. Det gælder blandt andet deres spændepatroner. De anses nemlig af mange for at være de fineste på markedet. Du kan læse mere om dem her eller prøve selv og se, om de lever op til deres ry.

VM100

Vicmarc VM100 er en nøglebetjent spændepatron, der giver dig mulighed for at stramme patronen med én hånd. Det går selvfølgelig ikke ud over den enorme grebsstyrke, som denne spændepatron er udstyret med. Generelt kan nøglebetjente spændepatroner ikke matches i styrke, når det kommer til at gribe fat.

Spændepatronen er udstyret med en komplet lukket bagside, så du er sikret glidende arbejde, da den er beskyttet mod støv og andet skidt, der kan komme ind i de bevægelige dele af spændepatronen. Bagsiden er desuden indekseret, så du også får glæde af spændepatronen, selvom du ikke har indeksering på din drejebænk. Den kompakte størrelse af VM100 spændepatronen gør den ideel til brug på en 300mm drejebænk eller en mindre model.

VM120

VM120 kan mange af de samme ting som VM100. Den er nøglebetjent, så den kan strammes med kun én hånd uden at gå på kompromis med grebsstyrke. Det er altså nemt at montere dit emne i patronen med den ene hånd, mens du griber fat om emnet ved at spænde med den anden hånd. Også her er de bevægelige dele i spændepatronen beskyttet mod skidt og snavs. VM120 er endnu stærkere. Den kan holde de fleste emner op til 500mm i diameter, hvis du monterer et sæt standard bakker.

Kan åbne fra 55mm til 110mm.

VM150

VM150 er en helt unik spændepatron. Den kan nemlig det hele. Denne Vicmarc spændepatron kan både åbnes og lukkes, som var den håndtagsstyret og strammes ved at bruge en T-nøgle, som du ville gøre det med en standard nøglebetjent spændepatron som VM100 og VM120.

VM150 er revolutionerende på markedet. Den er skabt i et innovativt og patenteret design med dual action, når det kommer til at åbne og lukke patronen. Den er udstyret med stærkere og større bagkæber. Denne spændepatron er designet med en sikkerhedsring, der tillader dig at dreje baglæns, uden at spændepatronen drejer sig af.

Bakker i massevis

Vil du have mulighed for at dreje emner i alle afskygninger? Så kræver det bakker, der kan gribe fat om lidt af hvert. Dem finder du også hos Vicmarc. De har udviklet et stort udvalg af bakker i forskellige design til alverdens slags emner.


Maskiner og tilbehør der er en trædrejnings-guru værdig

Vi forhandler et stort udvalg af produkter fra Vicmarc i vores trædrejerafdeling. Vi er nemlig yderst glade for og stolte over at forhandle et mærke, der sætter fokus på kvalitet og anvendelighed. Men det er ikke kun os, der kan se værdien i Vicmarcs produkter. Også den internationalt anerkendte trædrejer Glenn Lucas vælger Vicmarc, når han skal dreje. Glenn Lucas er især kendt for sine evner på en drejebænk og for sine mange masterclasses samt evne til at lære fra sig. I Glenns værksted står lange rækker med Vicmarc-bænke, som han bruger til sine masterclasses, når værkstedet ikke er lukket på grund af Covid-19. Ellers kan du se Glenn give din gas på Vicmarcs bænke i nogle af hans online guides.
Den 22. marts 2021 arrangerede vi hos Dorch & Danola et online trædrejningskursus med Glenn Lucas som konferencier. Her kunne de heldige vindere af en plads på onlinekurset få tips og tricks til at komme godt i mål med deres trædrejningsprodukter. Var du med på kurset? Så spottede du måske Glenns store samling af Vicmarc-maskiner, da han viste rundt i sit værksted.

Her får du et lille indblik i, hvad kurset med Glenn bød på: