Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Mirka

Mirka | Verdens ledende mærke inden for slibemateriale teknologi

Mirka blev startet tilbage i 1943 i Helsinki, med klare værdier, om at være ansvarlige, innovative, engageret og respektfulde. De er blevet en førende virksomhed, når det kommer til teknologi til slibemateriale og pudsemaskiner. 

Mirkas innovative slibe teknologi giver dig en støvfri slibning. Den støvfrie slibning giver dig mange gode fordele. Den vigtigste for mange er nok den sundhedsmæssige fordel: du slipper for at indånde den farlige støv. For din virksomhed sparer det dig også for penge, fordi du ikke skal bruge nær så lang tid på at gøre rent efter det. Du kan i stedet for, komme hurtigere videre til den næste opgave. 

Hvem er Mirka?

Mirka bliver etableret tilbage i 1943, af ingeniøren Onni Aulo. Derfra vokser og udvikler Mirka sig. I 1966 bliver Mirka købt af Oy Keppo Ab, der blev etableret tilbage i 1937. De to virksomheder bliver senere hen fusioneret. I året 1979 bliver det første datterselskab etableret i Storbritannien. Det næste følger hurtigt trop, og bliver etableret i 1980 i det der dengang var Vesttyskland.

Senere hen bliver der åbnet afdelinger i blandt andet USA, Frankrig, Italien, Spanien og Singapore.

Tilbage i 1995 modtager Mirka deres første pris: InnoFinland. Sidenhen har de modtaget flere Red Dot Design priser for deres værktøjsdesign, den seneste i 2021, hvor fire af deres elværktøjer vandt “World Tool Award”. 

I dag råder de over hele 18 datterselskaber, fordelt i Europa, Mellemøsten, Asien og Nord- og Sydamerika.

Mirka LEROS

Designet af deres LEROS giver dig lette, ergonomiske pudsemaskiner til vægge- og loft slibningen. 

En Mirka LEROS gør det altså let at få slebet vægge og loft, uden at skulle belaste din krop for meget. De er nemlig lavet med en så lav vægt, at du let kan anvende den i længere perioder. Udover det, er det den første loft-og vægsliber med et 180° fleksibelt hoved. Det betyder, at du får en mere ergonomisk arbejdsstilling. Men, noget af det bedste ved den, er den dobbelte udsugning. Det gør, at du kan arbejde uden at indånde støvet fra dit slibearbejde.

Mirka DEROS

Et andet produkt, er deres Mirka DEROS. Det er en af de letteste maskiner på markedet, og er derfor perfekt til når du skal slibe, uanset hvilken type overflade det er. Denne maskine har desuden fået Red Dot Design Award. Med denne sliber, er det tydeligt, at Mirka sætter fokus på sundhed. Denne Mirka sliber har derfor blandt andet et lavt vibrationsniveau, i forhold til hvad andre maskiner på markedet har. 

Mirka DEOS

En Mirka DEOS er et lille, kompakt slibemaskine, der giver dig høj kontrol. Udover det, er designet på den så ergonomisk, at du let kan arbejde med den i længere tid, uden at du bliver træt. En anden ting der bidrager til det, er vægten på under 1 kg, er den også mere en 20% lettere end andre maskiner. Denne Mirka sliber er designet, så den passer komfortabelt i din hånd, og til at du nemt kan nå ind på den små steder, så du er sikret et flot finish, selv inde i krogene. 

Mirka sliber - og pudsemaskiner - Dedicated to the Finish

Med Mirkas motto, Dedicated to the finish, er du ikke i tvivl. Der er fokus på kvaliteten. Mirka stiller høje krav, både til sig selv,deres omgivelser og deres produkter. Udover det, så sætter de også spørgsmålstegn ved de mere traditionelle løsninger. Det fører også til, at Mirka opmuntrer deres ansatte til at tænke kreativt, og på den måde udvikler de unikke løsninger til fordel for deres kunder. Med en Mirka sliber går du altså ikke helt galt i byen.

Hvorfor skal du vælge en slibemaskine fra Mirka?

Hvis de ovenstående ting ikke var grund nok, så kan du glæde dig over, at også går op i miljøet. Det kan blandt andet ses ved at de har miljøcertifikatet ISO 14001. Der er fokus på bæredygtighed. Det betyder, at Mirka altid har en klar ide om, at de ikke skal spilde nogle ressourcer, hverken finansielle eller materialistiske - hverken for dem eller hos deres kunder. 

Der arbejdes hårdt for, de kan blandt andet kan reducere affald, mindske brugen af vedholdende kemikalier samt spare på brugen af energi og råmaterialer. 

Kvalitetscertifikater

Udover at være verdensledende inden for slibe teknologi, er Mirka også miljøansvarlige i deres aktiviteter og produktudvikling. Mirka er den første virksomhed i slibemateriale branchen, der har opnået at få de tre vigtigste kvalitetscertifikater:

  • Kvalitetscertifikatet ISO 9001:2015

  • Miljøcertifikatet ISO 14001:2015

  • Arbejdsmiljøcertifikat 45001:2018

Råd og vejledning om Mirka sliber

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, eller har du andre spørgsmål om Mirkas slibemaskiner, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en e-mail til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.