Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Tape & afdækning

Tape til dit behov

Dorch & Danola lagerfører et bredt udvalg af tape. Mange års erfaring og samarbejde med førende producenter af tape fx 3M og Grunda sikrer desuden, at vi altid har lige netop den tape der opfylder dit behov samt at du altid får den bedste rådgivning.Vi tilbyder flere forskellige slags tape, heriblandt lærredstape, malertape, pakketape og mange flere.  

Valg af det rette tape

Inden valget af, hvilken slags tape, der passer til netop dit behov, skal du gøre nogle overvejelser om hvor længe skal tapen bruges? Er det en midlertidig eller permanent anvendelse, hvilke temperaturer, høje og lave, bliver tapen udsat for og hvor længe? Hvilken temperatur er der ved påføringen? Hvilket materiale skal tapen fastgøres på, og hvordan er dets struktur? Hvilke ydre forhold kan tapen blive udsat for? Fugt, sollys, olie, opløsningsmidler?

Aluminiumstape

Aluminiumstape anvendes til reparation, isolering, beskyttelse, tætning og samling. Aluminiumstapen har en god vedhæftning og er derfor velegnet til forskellige monteringsopgaver og reparationsopgaver af rør f.eks. til samling og lukning af rørisolering. Aluminiumstapen kan modstå høje temperaturer og er flammesikker samt vandtæt. Aluminiumns tape giver en flot og effektiv afslutning af isoleringsarbejdet.

Dobbeltklæbende tape

Dobbeltklæbende tape er lim på rulle, det er nok den nemmeste måde at beskrive hvad dobbeltklæbende tape er. Dobbeltklæbende tape består af 2 tynde lag klæber adskilt af siliconepapir eller film. Man opnår de bedste klæbe resultater ved brug på rene og plane overflader såsom metal, papir mv. Dobbeltklæbende tape er velegnet til mange opgaver fx gulvtæpper, måtter og fixsering af tekstil og porøse materialer.

Filamenttape

Filamenttape er en meget kraftig tape, forstærket med polyester tråde. Filament tape er særdeles velegnet til pakning af tunge forsendelser, omsnørring, bundtning af stænger, bjælker og rør under transport og lukning af kartoner samt forsegling af emballage. Filamenttape er stærkt klæbende og klæber godt på pap samt flere typer plastik og metal og så har filamenttape en høj trækstyrke. Filamenttape kan endda anvendes i stedet for strappingbånd.

Mono armeret filamenttape

Glasfiberforstærket filamenttape som har armering i længderetningen, hvilket giver tapen en ekstra god trækstyrke før brud. 

Krydsarmeret filamenttape

Glasfiberforstærket filamenttape som er krydsarmeret er forstærket på langs og i længderetningen, hvilket giver tapen en ekstra god trækstyrke før brud.

Filamenttape kaldes også for omsnøringstape.

Strapping tape

Strappingtape kan anvendes til alt lige fra de helt lette forsendelser til de mere krævende opgaver. Selv under ekstreme forhold, sikrer strapping tape omkostningseffektive løsninger til en lang række opgaver.

Lærredstape/gaffatape

Lærredstape/gaffatape er en stærk, vandtæt og vejrbestandig lærredstape til allround formål. Tapen er resistent over for vand og olie og er særdeles god at arbejde med, nem afrulning og let at rive over.Lærredstape er velegnet til tætning og til reparations- eller forstærkningsopgaver. Kan også bruges til fremstilling, forbedring og/eller reperation af rollespilsvåben. Gaffa tape bliver også kaldt lærredstape eller vævtape.

Markeringstape

Advarselstape til alle former for afmærkning, hvor der er behov for at klæbe markeringen til et emne fx vægafmærkning, gulvafmærkning. Advarselstape bruges til opmærkning af maskiner og udstyr, kørebaner, farlige områder mv. og kan også bruges til at markere udstikkende genstande, på tværs i åbninger eller ved markering af hjørner. Markeringenstapen har desuden en høj modstandsdygtighed over for ældning. 

Malertape

Afdækning er et vigtigt element i forbindelse med de fleste maleopgaver. Det er den bedste beskyttelse mod overmaling, en "usikker" hånd og dryp fra pensel. Det er vigtigt at du dækker møbler, paneler og vindueskarme grundigt af, før der jongleres med maleruller og pensler. Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler, som fx først at sætte det op lige inden du skal bruge det.

Malertapen skal sidde så kort tid som muligt

Malertape gør livet lettere ved gør det selv malerprojekter. Men måske har du oplevet, at der alligevel er ting, der driller. Limen under malertape hærder jo længere tid, den sidder. Derfor er det vigtigt, at du sætter tapen op umiddelbart, inden du maler og fjerner den igen så hurtigt som muligt – når du har malet sidste gang, og inden malingen er tør.

Malertape skal af før malingen tørrer

Hvis væggen eller loftet skal have flere lag maling, kan du godt lade tapen sidde, indtil du er helt færdig. Efter sidste lagmaling skal du fjerne tapen, mens malingen stadig er våd. Hav altid en opvredet klud i nærheden, hvis du spilder trods god afdækning.

Malertape til sarte overflader

Så længe du følger rådene omkring malertape, fungerer det fint. Du kan også få malertape, som er specielt egnet til sarte overflader og grove overflader som fx glasvæv eller savsmuldstapet.

Tape til udendørs maling

Skal du male udenfor, kan du få tape, som er UV- og fugtbestandig. Her er overfladen på tapen så robust, at limen ikke påvirkes i lige så høj grad som på almindelig malertape.

Pakketape

Pakketape med en høj klæbeevne er den bedste metode til at lukke og stabiliisere dine papkasser eller emballage til opbevaring eller forsendelse. Dit emballage kan hurtigt være lukket med det rette tape og den rette tapedispenser. Pakketape PP er støjfri og let at rullle. Den har en god vedhæftning og tåler teperatirer udsvingninger og er UV-bestandig,Pakketape PVC har en god vedhæftning og er efter påføring, bestandig ved opbevaring på kolde steder. 

Skridsikkertape

Skridsikkert underlag som tape kan bruges overalt, hvor man vil forebygge skrid- og faldulykker. Den skridsikre tape er slidstærk, hodbart, enkel at montere og fjerne igen. Skridsikker tape kan anvendes både indendørs og udendørs eller i badeværelset. Benyttes ved passage med fodtøj, som tilsikre at man ikke falder eller glider. Skridsikkertape er velegnet til skridsikring af glatte flader, gangarealer, trapper, stiger, ramper, både, i vådrum mv. Den skridsikre tape monteres ligesom andre tape.

Tapedispenser

En tapedispenser er ideel til nem brug af emballageape og gør arbejdet mere effektivt til lukning af det givne emballage. En tapedispenser er et uundværligt produkt, når emballagen hurtigt og effektivt skal lukkes og når forsendelsen skal ske hurtigt. Vi tilbyder håndholdte tapedispensere der både er stabile, slidstærke og gør pakningsarbejdet effektivt. 

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af tape eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.