Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Brynje sikkerhedsfodtøj

Udgivet af: Udgivet i: Beklædning Dated: 17. juni 2013

Brynje er et stærkt norsk firma, der laver en række af forskellige produkter. De er specielt berømte for deres Brynje sikkerhedssko og kun lidt mindre for Brynje undertøj. Den grundlæggende idé for produktionen af sko er den, at enhver professionel skal kunne finde en Brynje sikkerhedsstøvle, der passer til ham, hvor skoene er opdelt i målgrupper af forskellige håndværk. Herudover bliver der også lavet en række tilbehør som eksempelvis strømper.

Brynje har mere end 100 års erfaring med sko, da de så deres tidlige start helt tilbage i 1885. Her startedes der med først og fremmest at laves skistøvler. Dette ændrede sig dog snart, hvor det allerede i 1900 var militærstøvle produktionen, der var kommet i hovedsædet. Dette var den største del af fremstillingen op indtil 1974, hvor kursen skiftedes mod et fokus på at skabe den ultimative sikkerhedssko. Dette projekt spredte sig snart som ovenfor nævnt ud, så skoene blev rettet mod lige præcis dem, der har brug for dem, så man kan være sikker på, at man får det absolut bedste.


Man kan købe Brynje produkter i mere end 20 forskellige lande, hvilket siger meget om, at verden har fået øjnene op for kvaliteten. Produktionen foregår for størstedelens vedkomnende i den norske by Larvik, hvor den eneste undtagelse er garnspinding. Dette sørger for, at der kan holdes utroligt godt øje med produktionsapparatet, hvad der igen sørger for, at der aldrig gås på kompromis.

I 2012 blev Brynje en del af det danske SIKA Footwear, hvor hovedkontoret blev flyttet til Herning. Firmaet er stadig et selvstændigt mærke, men nyder nu godt af at få alt det ekstra, man kan få fra en så stor og stærk organisation, som SIKA er.

Brynje sikkerhedssko fås som sagt helt specielt rettet mod en vifte af forskellige erhverv. Dette lader dig med lethed finde frem til lige netop det rette produkt for dig, hvor de mange forskellige sko er delt op på sådan vis, at deres navne lægger op til, hvad deres største kvalitet er. Du kan dog alligevel være sikker på, at lige meget hvilken sko, du vælger, så vil den være af den bedste slags, hvor den vil kunne holde til en utrolig mængde brug uden, at det kan mærkes. Samtidig fås de til en ofte overraskende fordelagtig pris.

Et eksempel på, hvor stærk kvaliteten af produkterne er, at mange bruger Brynje sikkerhedsstøvler til lange treks. De bliver også brugt til arktiske ture. Dette er begrundet af, at produkterne i utrolig grad sørger for, at kroppen får den stabilitet, den har brug for, selv under ekstreme vilkår. Her er "Brynje Arctic" især en godt eksempel, hvor det ved hjælp af luften selv kan få kroppen til at holde varmen.

Ligeså fremragende som Brynje sikkerhedssko er Brynje undertøj. Dette bliver i utroligt mange butikker kaldt "personalets favorit" - og det er der god grund til! Brynje har stået for at lave sportsundertøj siden 1950'erne, og via dette har de opbygget en erfaringsbase, som få andre kan matche. Populariteten for undertøjet steg allerede tidligt, da det kom ud, at den berømte brite John Hunt havde Brynje undertøj på, da i sin tid som en af de første besteg Mount Everest.

Et særligt godt eksempel på undertøjet er "Super Thermo". Dette undertøj er i meraklon, hvad der lader det transportere utrolige mængder sved ved at absorbere og flytte det hurtig. Det gør det faktisk så hurtigt, at materialet ikke kommer til at  blive fugtigt og derfor koldt, hvis man er ude i kulden, men i stedet altid frisk - på trods af at utroligt store mængder sved går igennem det! Det passer til alt lige fra en lang løbetur til hårdt fysisk arbejde i kulde og det rette for den, der vil have det bedste.

Vedligehold dine sikkerhedsko

Ligesom med både vinterstøvler, lædersko og sneakers, skal dine sikkerhedssko også vedligeholdes. Arbejdssko er robuste men hvis ikke de løbende plejes korrekt, mister skoene deres holdbarhed, æstetik og evnen til at beskytte dine fødder.Måden dine sko skal plejes afhænger i høj grad af hvilke materialer de er produceret i.

Hvis du bruger sko i læder, bør du imprægnere skoene allerede de tages i brug. En procedure der skal gentages løbende ligesom du naturligvis også bør bøde rengøre og pudse skoene regelmæssigt. Er dine sko fremstillet i eksempelvis PU, PVC eller mikrofiber er det nok at rengøre og pudse skoene løbende, mens sikkerhedssko i gummi også skal smøres regelmæssigt med siliconesvamp for at bevare smidigheden. Selvom den rigtige pleje forlænger skoens levetid, eliminerer det sjældent den dårlige lugt, der kan opstå efter en lang arbejdsdag. Dette er der heldigvis råd for. Med disse 4 tricks kan du nemt få bugt med dårlig lugt.