Facebook Pixel
ddm1_20.png

Festool ZOBO - Det skarpeste forstnerbor til dato!

Udgivet af: Udgivet i: Festool Dated: 23. juni 2014

Selvom det bedste bor altid er det, der er bedst egnet til opgaven, så har det specielle forstnerbor en helt særlig status. Et slags kopbor, hvor der i stedet for hullet i ”koppen” sidder fræsejern omkring en spyd- eller spiralspids. Spidsen centrerer og evt. trækker boret ned i emnet med spiralspidsen, mens fræsejernene både skærer langs kanten af borehullet og samtidig giver en plan bund i borehullet i den ønskede dybde og typisk ikke ført helt igennem træet. Festool ZOBO forstnerbor er velegnet til fx hængsler og derfor værdsat af køkken-, møbel- og inventarsnedkere. Men også brugt til mange andre boreopgaver fx gennemføringer, udvidelse af borehuller, borehuller på kanten af emnet mv. Der har sådan set bare været en alvorlig hage ved et forstnerbor. Det giver det pæneste resultat, når det bruges i en boresøjle hjemme på værkstedet. Forstnerboret har en tendens til at vandre til en af siderne, inden det dykker i emnet og andre forstnerbor er designet til at gå mere aggressivt i træet, hvor kanten så flosser nemt. Ikke et problem i grovere konstruktioner, eller hvor kanten efterfølgende skal skjules af en krave.

Men glem nu alle den slags mellemregninger, for der er et forstnerbor, hvor du ikke oplever den slags problemer. Festool ZOBO bor sætter faktisk en ny standard for, hvad du kan bruge et forstnerbor til og ikke mindst ude på opgaven. Festool ZOBO har et udskifteligt centerspids, som styrer det roterende skær ultra præcist ned gennem træet. Kanten af borehullet er så skarpt, at man skulle tro, det var maskinfremstillet og ikke håndholdt. Og borehullet tømmes effektivt for spåner. Ved at skifte til et medfølgende langt centerspids eller spiralbor kan ZOBO boret vinkles op til 70 grader. Med det rette værktøj har du altså en stor frihed ude på pladsen, når denne type borehuller skal udføres. Festool ZOBO bor købes enkeltvis eller i sæt hvor prisen er omkring Kr. 1.250 incl. moms for et sæt med 15-20-25-30-35 mm. Festool ZOBO forstnerbor kan slibes op til 30 gange og fås med forlængere. Bedst med Festool Centrotec systemet, men passer i princippet til alle borepatroner.

Køb Festool ZOBO forstnerbor i Dorch & Danola's webshop →  

Besøger man Dorch & Danola's online shop for værktøj dorchdanola.dk, bliver man kort sagt mødt af et kæmpe stort udvalg til gode priser. Alle de kendte navne såsom Festool er repræsenterede, og der er altid flere forskellige modeller og varianter at vælge imellem uanset, om det er en ny boremaskine eller forstnerbor, man står og mangler.

Besøg vores webshop og bliv positivt overrasket hver gang.