Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Metabo - Vinkelslibere

Dorch & Danola har et solidt udvalg i vinkelslibere fra Metabo. Metabo levere kraftige, pålidelige maskiner til professionel brug i industrien og blandt håndværkere. Vi fører vinkelslibere - også akku - combomaskiner, vinkelslibersæt og tilbehør til maskinerne. Vinkelsliberen har mange anvendelsesområde, alt efter hvilket skær og tilbehør du anvender. Derfor er en vinkelsliber et uundværligt værktøj inden for de fleste brancher. Metabos vinkelslibere fra 900 til 1700 watt er kraftige maskiner, der bare kører. Samtidig tages der hensyn til brugeren med god ergonomi og lettere vægt. Metabo er tysk kvalitet og grundighed kombineret med innovativ teknologi, Derfor er Metabos maskiner blandt de førende på markedet. Metabos vinkelslibere har et bredt brugsområde og er bygget med brug af den nyeste teknologi og viden.

Sådan vælger du den rigtige vinkelsliber til opgaven

Vinkelslibere kan bruges til en lang række opgaver, men benyttes allermest til skære-, slibe- og poleringsopgaver i hårdt materiale som metal, sten og beton. Det er dog en kraftig, alsidig maskiner med mange muligheder. Maskinkraft og skiver/skær afgør hvilke opgaver du kan bruge din vinkelsliber til. En god vinkelsliber skal ligge godt i hånden og have tilstrækkelig kraft til opgaven. Bruger du vinkelsliberen meget, er det også værd at kigge efter én med vibrationsdæmpning. Det er vigtigt at sikkerhedskærmen kan justeres, så den beskytter optimalt under arbejdet. Det skal helst være let at udskifte skiver og skær med medfølgende værktøj, eller knaptryk og spændemøtrik eller spindellås. Vil du bruge din vinkelsliber til flere opgaver, er justérbar hastighed vigtig. Lavere hastighed betyder at du bedre kan benytte maskinen til mere detaljeret arbejde såsom slibe- og poleringsarbejde, mens højere hastighed tillader dig at bruge vinkelsliberen til skære- og fræsearbejde. Dødemandsafkobling og hurtig bremsesystem eller elektronisk sikkerhedsfrakobling øger sikkerheden ved brug af maskinen.

Sikkerhed ved brug af vinkelsliber

Vinkelslibere er kraftige maskiner og ligger på top tre-listen over maskiner, der sender folk på skadestuen. Derfor er det vigtigt at sikkerheden er i top.

- Anvend beskyttelsesbriller og høreværn, når du arbejder med en vinkelsliber.

- Langt hår bør sættes op, og du bør ikke være iført løsthængende tøj eller smykker.

- Benyt støvmaske/åndedrætsværn ved arbejde, der støver meget.

- Fastgør materialet, du bearbejder og brug begge hænder til at føre vinkelsliberen, så du har et godt greb og fuld kontrol over vinkelsliberen.

- Det er vigtigt at anvende korrekt vinkelsliber og klingetype til arbejde og materialer, da klingen ellers kan ‘hugge’ eller blokere, hvilket øger risikoen for fejlskær og skader.

- Tjek at skær/klinge sidder korrekt fastspændt i vinkelsliberen.

- Juster sikkerhedskærmen, så den beskytter optimalt under arbejdet.

- Benyt ikke vinkelsliber i umiddelbar nærhed af brændbart materiale.