Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Rubio Monocoat Indendørs Olier

Effektiv olie til træbehandling med utallige muligheder

Olie til overfladebehandling der kan lidt af hvert

Oil Plus er en revolutionerende olie på markedet til behandling af træoverflader. Du har sikkert stået overfor udfordringen før med at skulle overfladebehandle et træmøbel eller -gulv. Så ved du også, at det kan være en trættende proces, der kræver knofedt, tålmodighed og lange tørretider. Bruger du Rubio Monocoats olie Plus 2C er det dog en anden oplevelse, du vil få med overfladebehandling af træ. 

Der er mange gode fordele ved Rubio Monocoats Oli Plus 2C og mange grunde til, at den skiller sig ud på markedet. En af de funktioner, der er ved olien, som virkelig bidrager til en nem proces, er den nemme påføring af olien. Som Rubio Monocoats indikerer, skaber de olier, der virker efter kun ét lag. Efter kun et enkelt lags påføring får du både farve og beskyttelse af din træoverflade. Det er uanset, om den skal bruges til gulv, møbler, opbevaring, fræsning eller andre tænkelige træprodukter. Og så slipper du selvfølgelig for de tydelige overgange mellem påføringer, som ofte bliver synlige på træet.

Nu tænker du måske: ”Men hvordan kan olien være så effektiv, når den kun skal påføres i ét lag”?

Ja, det lyder måske mærkeligt. Men det er takket være den specielle formel, som lægger bag Rubio Monocoats produkt. Hvor andre olier trænger ned i træet og forsvinder efter første lag, danner Oil Plus 2C en beskyttende hinde på træets overflade. Det sker ved, at oliens molekyler binder sig til de øverste fibre i træets overflade i stedet for at forsvinde ned i træet. Resultatet er et holdbart og vand-resistent finish uden at gå på kompromis med overfladens naturlige udseende. Ved at olien binder sig til træet overflade i stedet for at trænge ned i træet, er der altså kun behov for at beskytte overfladen i ét lag.

En træolie i to dele

Rubio Monocoats smarte olie kommer i 2 dele – deraf navnet 2C. Del A består af selve olien. Den kommer i mere end 55 forskellige standardfarver i bøtter af 20ml, 100ml, 1L og 5L. Du kan selv vælge at mikse farverne, som du ønsker, så du opnår det resultat, du er på jagt efter. Derfor består Rubio Monocoats olie altså nærmere af uendelige muligheder for farvevalg. For at opnå det bedste resultat, skal du kombinere Rubio Monocoats Oil Plus med del B. Dette er acceleratoren, der sikrer, at olien hærder hurtigt og reducerer behandlingstiden fra 21 dage til 5 dage. Efter blot to dage vil olien være hærdet 80%, og efter en kort tørreperiode kan overfladen renses med vand eller Rubio Monocoats egen sæbe.

Træolie uden farlige kemikalier

Rubio Monocoats Oil Plus 2C er plantebaseret, hvilket betyder, at du uden frygt for at skade hverken dig selv eller naturen trygt kan give dig i kast med at overfladebehandle træoverflader. Olien indeholder 0% VOC, som er farlige partikler, der hænger i luften. Den indeholder heller ikke hverken vand eller opløsningsmiddel. Olien er i stedet lavet af hørfrø. Det betyder også, at olien er yderst økonomisk at bruge. Du skal nemlig bruge en meget mindre mængde olie, i forhold til når du bruger en olie, der skal gives i flere lag. Olien dækker nemlig cirka 91-150 m2/liter.

Den gode sammensætning af ingredienser i olien betyder også, at den er brugbar på træoverflader, der kommer i kontakt med mad. Da den kun indeholder naturlige ingredienser, er olien også ideel til at bruge på overflader, hvor mad er involveret. Rubio Monocoats olie er mærket med en Fit for Food-deklaration, som betyder, at den overholder alle krav til en olie, der må bruges på ting, der kommer i forbindelse med mad.

Så nemt er det at anvende Oil Plus 2C:

Step 1: Bland part A (olien) og part B (acceleratoren) med en ratio på 3 til 1. Altså 3 dele olie og 1 del accelerator. Når de to komponenter er blandet, har du 5-6 timer til at bruge den på din træoverflade.

Step 2: Anvend olien på din træoverflade. Fjern overskyende olie med et frottéhåndklæde.

Step 3: Arbejd dig vej frem i sektioner af 10 m2. Fordel olien på overfladen og brug en hvid eller rød pad til at fordele olien ligeligt. Fortsæt med at fordele olien indtil padden ikke længere former ringe i olien.

Step 4: Tillad olien en reaktionstid på mindst 3 minutter.

Step 5: Fjern overskydende olie med en ny hvid pad indenfor 10-15 minutter.

 

Notér: Du skal grundigt rense overfladen for overskydende olie. Det kan du for eksempel gøre ved at putte et håndklæde under din pad. Husk, du kan ikke fjerne for meget overskydende olie.

 

Andre træbehandlinger fra Rubio Monocoat

Pre-Aging til det moderne udtryk

Det er yderst moderne at præge træoverflader til at få et mere retro look enten i form af slid-tegn eller ved at give det et brændt look. Men det kan være en lang og svær proces, hvis du skal finde en metode, hvorpå du kan give dit træ det ønskede udseende. Det har Rubio Monocoat løsningen på. Pre-Aging er en behandling af træoverflader, der er i yderst høj kvalitet og ikke-reaktiv, der giver dit træ en ældre overflade end træets reelle alder. Olien giver træet en dyb farve med diskrete nuancer. Pre-Aging er tilgængelig i 10 nuancer, hvor farvespektret rangerer fra en lys til en mørkere brændt nuance. Også her kan du blande farverne, så de matcher dine specifikke ønsker.

 

Vær opmærksom på, at dette produkt ikke beskytter træets overflade, men giver det et nyt, flot udseende.

 

Precolor Easy olie til flot glød

Forbehandling er yderst vigtig, når du skal have det allerbedste resultat med din overfladebehandling af træ. Og her snakker vi ikke kun om beskyttelse af træet, men også forbehandling der giver træet et helt unikt udtryk. Precolor Easy er designet til, i kombination med olien Plus 2C, at skabe specielle effekter og kontraster i træets farve. Precolor Easy kommer i 14 forskellige farver. Når du kombinerer den med en af Oil Plus 2C 40 farver, får du uendelige muligheder for at skabe noget smukt og unikt. Denne skal blot påføres på din træoverflade i et jævnt lag og tillade det at tørre i 1 til 3 timer. Herefter kan du gå i gang med at påføre din Oil Plus 2C olie i din valgte farve.