Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Linolie fra Fynske Olier

Linolie fra Fynske Olier

Skal du overfladebehandle dine træmøbler, skærebrætter, gulve eller andre ting i træ? Og vil du gerne være sikker på, at du får det allerbedste resultat? Så er linolie måske løsningen for dig. Linolie er lavet gennem presningen af hørfrø enten som koldpresning eller ved brug af varme. Linolie fungerer ikke helt på samme måde som en olie til overfladebeskyttelse, men danner en god base til grundbehandling af træ.

Linolien indeholder ikke opløsningsmidler eller svampebekæmpende giftstopper som andre olier til overfladebehandling og derfor fungerer det ikke helt lige så beskyttende på overfladen. I stedet er linolie oplagt som en imprægnering inde i træet, hvor linolien vil mindske vands indtrængen. Linolien trænger ind i træet så fugtvandringen nedsættes. Det sikrer en god beskyttelse helt ind i træets kerne.

Linolie til grundbehandling af træ

Inden du skal overfladebehandle dit træ, kan du hjælpe behandlingen på vej og gøre den endnu mere effektiv. Med en Koldpresset Linolie fra Fynske Olier får du en alletiders grundbehandling til træ. Linolie fungerer som dybdegrunder, der presser fugten i træet ud. Det kan den, da den trænger ind i træets porer og udvider sig, når olien hærder, hvilket presser vandet ud.

Den koldpressede linolie fungerer fint som grundbehandling, men da den trækker ind i træet, kræver behandling med linolie også en efterbehandling med andre beskyttende olier som møbelolie, terrasseolie, finishing oil eller andre olier til overfladebehandling.

Raffineret linolie giver god vandafvisning

Linolien kan også se anderledes ud end den koldpressede olie, som er nævnt ovenfor. En varmpresset olie er mørkere og tykkere i konsistensen og har 10 gange så store molekyler sammenlignet med den rå. Den raffinerede linolie er den mest rene form for linolie, hvilket betyder, at den hærder hurtigere og er mere slidstærk. Fynske Oliers raff. linolie trænger ligeledes ind i træet og gør træet mere vandafvisende.

Få råd og vejledning til god møbelbehandling

Hos Dorch & Danola forhandler vi et stort udvalg af olier, der egner sig yderst godt til at behandle, beskytte og give dit træ en ny glans. Fynske Olier er vores eget mærke, og det betyder, at vi er yderst kompetente i at vejlede kunder i at vælge den rigtige olie til deres behov. Har du spørgsmål eller brug for vejledning i træolier, inden du foretager dit køb? Så sidder vores kompetente medarbejdere klar ved telefonen 66 15 50 40 eller på mail [email protected].