Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Makita batterier, opladere og adapterer

De bedste batterier til Makita

Ofte hører man om dårlige oplevelser med batteridrevet værktøj og holdbarheden på en opladning. I stort set alle tilfælde skyldes det 2 ting – og ofte i kombination:

  1. Forkert opladningsproces
  2. Uoriginale batterier

Med et Makita batteri undgår du problemer med denne dårlige oplevelse da produkterne altid leverer tårnhøj kvalitet. 

Sådan oplader du bedst Makita batterier

Først og fremmest: Brug kun originale Makita batterier og ladere!

Et godt fif til at forlænge både den overordnede levetid og levetid pr. opladning: Når batteriet er ved at være kørt tomt, skal du skifte det til et friskopladet – undgå helst at dræne det fuldstændigt.

Hvis du i en periode på et par måneder ikke bruger batteriet, er det en god ide at lade det aflade og så genoplade det. Så holder det en hel del længere.

Særligt for Li-Ion batterier gælder:

I batteriet sidder et sikkerhedsprint, der overvåger cellespænding, og om forbrug og opladning er tilladt. Dette print har en meget lille forbrugsstrøm. Men det betyder, at man ALDRIG må henlægge batteriet afladet eller næsten afladet. Gør man det, vil det lille kredsløb bruge den sidste strøm, og når man så sætter batteriet til ladning, kan laderen ikke aflæse den aktuelle spænding på batteriet og derfor starter opladningen slet ikke. Det medfører i praksis et ødelagt batteri.

Den bedste langtidsopbevaring af denne type batterier er opladt til cirka 50%. Og igen: Undlad at opbevare det helt eller næsten helt afladt.

For at opnå den bedste ydeevne og forlænge levetiden for batteriet bør det oplades korrekt. Batteriet bør ikke oplades ved en temperatur under 0ºC eller over +40ºC. Dette er vigtigt at overholde for at undgå alvorlig skade på batteriet.

Pas på uoriginale batterier

Uoriginale batterier til Makita er billigere end de originale, og det er der flere gode grunde til. Selve batterihylsteret er af et billigere materiale, der sjældent tåler at blive tabt. Og cellerne er af en væsentligt lavere kvalitet. Derfor er de billigere.

Når du har investeret i et stykke solidt kvalitetsværktøj, som alt fra Makita er, er det en ualmindeligt dårlig ide at ødelægge effekten og den daglige glæde ved godt værktøj med uoriginale dele. Vores bedste råd er: Lad være!

Tag en snak med vores Makita-eksperter om de helt rigtige batterier og ladere til dine Makita-produkter – enten i vores forretning, via e-mail [email protected] eller på 66 15 50 40

Bredt udvalg af Makita batterier, ladere og tilbehør

Når det handler om at holde dine Makita værktøjer kørende, er intet vigtigere end at have det rette batteri og tilbehør ved hånden. Vores sortiment af Makita batterier, ladere og tilbehør er skræddersyet til at imødekomme dine behov som professionel håndværker eller entusiastisk gør-det-selv'er.