Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Høreværn

Høreværn hos Dorch & Danola

Dorch og Danola fører høreværn i mange forskellige typer og prisklasser. Vi har både høreværn til hobby- og arbejdsbrug. Alle vores høreværn er med ørekopper. Ørekopper er den mest udbredte type høreværn - de fjerner støj fra både direkte og indirekte lydkilder og er den mest behagelige og effektive type støjværn, når de passer korrekt.

Dorch og Danola fører både kombinerede høre/visirværn, høreværn med mulighed for at høre musik/radio til samtale, samt aktive høreværn med niveauafhængig funktion og helt enkle passive høreværn. Alle vores høreværn er i høj kvalitet og med behagelig pasform. Vi tilbyder høreværn fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt 3M m.fl. 

Høreværn - Reducer støjniveauet

Støj er irriterende. Pludselig, langvarig og høj støj kan beskadige din hørelse midlertidigt eller permanent med tab af hørelse eller tinnitus. Det er altid bedst at reducere støjniveauet eller fjerne støjen, men det er ikke altid muligt. Høreværn er et godt alternativ, når det ikke er muligt at reducere lydniveauet.

Arbejdstilsynet anbefaler høreværn fra 80 dB(A) og påbyder brug af høreværn ved 85 dB(A) på arbejdspladsen. Derfor skal arbejdsgiver udlevere høreværn ved 80 dB(A). På trods af påbuddet, er høreskader en af de mest udbredte arbejdsskader. Derfor er det vigtigt at vælge et høreværn, der både dæmper støjen tilstrækkeligt og er behageligt at have på, så det faktisk bliver brugt.

Høreværn er også en god idé til støjende arbejde og aktiviteter udenfor arbejdspladsen. Arbejdstilsynet kommer ikke efter dig, hvis du ikke bruger høreværn i privaten, men du bliver ikke mindre døv af 90 dB derhjemme end på arbejdet. Det er ikke altid muligt at måle støj præcist i hjemmet. En god tommelfingerregel er dog at hvis du skal råbe for at blive hørt, er støjniveauet for højt, og du bør bruge høreværn. Travle gader ligger på en decibel på omkring 80, mens de fleste græsslåmaskiner er oppe på 90 DB. Motorcykler, boremaskiner, motorsave, tung trafik og meget musik kommer også op på et for højt niveau. En dæmpning af støjniveauet på 10 dB vil opfattes som en halvering af støjniveauet.

Vælg det rigtige høreværn

Det er vigtigt at vælge det rigtige høreværn. Høreværnet skal både være tilpasset støjniveauet, have de nødvendige funktioner og være behageligt at have på.

Aktive høreværn dæmper lyden elektronisk ved at en ydre mikrofon opfanger lyde, før de når øret og dæmper lyde over et vist støjniveau. Det vil sige at du stadig kan have en normal samtale og høre hvad der foregår omkring dig.

Passive høreværn dæmper lyden mekanisk, dvs. ved at lyden ikke kan trænge gennem puder og kopskal. Dermed bliver al lyd dæmpet lige meget, og det kan være svært at høre almindelig samtale. Bruger du ikke høreværn så ofte, eller har du ikke behov for at høre andre lyde under arbejdet, er passive høreværn en udmærket løsning.Du slipper også for at udskifte evt. batterier.

Støjdæmpning

Lydstyrken under høreværnet må være maksimalt 85 dB(A) og gerne lavere. Alle høreværn der sælges i Europa, skal mærkes med dæmpningsværdien. Dæmpningsværdien opgives efter HML-metoden og viser dæmpningen i decibel. HML står for Højfrekvens, Mellemfrekvens og Lavfrekvens.

SNR-værdien (Simplified Noise level Reduction) der viser høreværnets allround-dæmpnig, skal også angives.

Eksempelvis dæmper vores Bilsom Leightning høreværn sådan her:

SNR: 30 dB

H/M/L: 31/28/23 dB

Det vil sige at den generelle dæmpning er på 30 dB, mens det er 31 for højfrekvente lyde, 28 for mellemfrekvente og 23 for lavfrekvente lyde. Høreværn dæmper kun en del af støjen. Hvis støjniveauet er 85 dB(A) og høreværnet dæmper med 30 dB, vil støjniveauet med høreværn være 55 dB(A).

Aktive høreværns støjdæmpning fungere lidt anderledes, da lyde over en vis dB(A) lukkes ude, mens du kan høre andre lyde under dæmpningsniveauet dB(A). Dæmpningen på aktive høreværn opgives i forventede dB i forhold til Hz-frekvens.

Funktioner

Dorch og Danola har høreværn med radio og mikrofon til samtale/jagtradio/radiokanaler, samt høreværn med Hi-Fi stereo og tilslutning til musikafspiller. Bruger du radio/musikfunktion er det vigtigt at huske at mange musikafspillere kan spille højere end 85 dB - hold lydstyrken på et rimeligt niveau.

Pasform

Høreværnet skal slutte helt tæt om øret og sidde behageligt. Briller eller stort skæg og langt hår, kan reducere pasform og komfort. Høreværnet skal have tætsluttende bøjler. De må ikke være skævvredet, da det kan føre til at kopperne ikke sidder tæt til ørene. Skumpuder og tætninger skal være hele, og bør jævnligt rengøres. Arbejdes der indendørs eller i sommerperioden med ørekopper, kan de blive varme at have på. Får du brug for at lufte ørene, skal du fjerne dig fra støjkilden, før du tager høreværnet af.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af det forskellige sikkerhedsudstyr eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.