Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Bore - skruemaskiner

Hvad er en skruemaskine?

En skruemaskine er et af de værktøjer, som enhver person bør have i sit hjem. Med en skruemaskine kan du selv klare de mest gængse opgaver i hjemmet, og den kan selv dig med 10 tommelfingre formentlig finde ud af at betjene. Oftest bruges en skruemaskine til at, du har sikkert gættet det, skrue med. Men den kan faktisk også bruges til at bore i blødere overflader som for eksempel træ.

De fleste skruemaskiner kan justere hastigheden og køre ved forskellige omdrejninger. Og så er de ikke så tunge, da du jo skal kunne bruge dem med én hånd. I dag er en skruemaskine ikke længere blot en skruemaskine, men de fleste maskiner er udstyret med smarte funktioner og ekstraudstyr, som gør det nemmere og mere brugervenligt at bruge den. De fleste skruemaskiner har blandt andet også en indbygget borefunktion – de maskiner kender du formentlig som en bore-/skruemaskine. Når vi referer til skruemaskiner her i teksten, inkluderer det ofte også bore-/skruemaskinernes funktioner og evner.

Hvad bruger man en bore- og skruemaskine til?

Har du før bøvlet med at skrue skruer i materialer med håndkraft og en skruetrækker? Så har du formentlig oplevet, hvor øm man kan blive i armen, når man forsøger at skrue en skrue i. Det er her, en skruemaskine kommer ind i billedet. Skruemaskinen klarer nemlig opgaven med sin motordrevne kraft, så du slipper for at være øm i armen flere dage efter.

En skruemaskine egner sig godt til mange forskellige opgaver i forskellige materialer. Som nævnt kan en skruemaskine også bruges til at bore i materialer, der er mindre hårde og ikke kræver en boremaskine. Skruemaskinen egner sig godt til de mest gængse gør-det-selv-opgaver, som du som handyman/woman støder på i hjemmet. Det kan være projekter som:

- Skrue en skrue i væggen til et billede/knage eller andet

- Hænge en hylde op

- Reparere ting, hvor skruen er røget ud

- Samling af møbler

Og mange, mange flere opgaver…

Inden du køber en skruemaskine

En skruemaskine er en uundværlig del af værktøjskassen. Det gælder både, hvis du blot skal lege handyman/-woman en gang i mellem derhjemme, eller hvis du er afhængig af dit værktøj i dit daglige virke. Bore- og skruemaskiner kommer i mange forskellige udformninger. Nogle er kun skruemaskiner, nogle kun boremaskiner og rigtig mange kombinerer begge funktioner i en bore- og skruemaskine. Det lange af det hele er, at skruemaskinerne findes i utroligt mange forskellige udformninger. Det kan være lidt af en jungle at vælge den bedste skruemaskine til dine behov. Derfor har vi her samlet forskellige ting, der er værd at overveje, inden du køber din nye skruemaskine.

Akku skruemaskine vs. Skruemaskine med ledning

Som med så mange andre håndholdte maskiner kan du få skrue- og boremaskiner med batteri eller med ledning. En akku skruemaskine kører på batteri. Det betyder, at den er ledningsfri, men får sin kraft fra batteriet, der sidder fast til maskinen. Derfor er akku-maskinen meget fleksibel at arbejde med, da du ikke er afhængig af en ledning. Med en skruemaskine med batteri får du altså en let maskine, der kan tages med over alt og ikke er afhængig af strømstik.

Du kan selvfølgelig også få en skruemaskine med ledning. Det er dog ikke så udbredt, da en skruemaskine ofte bruges alverdens steder på en byggeplads/i hjemmet og skal være nem og hurtig at tage i brug, hvor end du befinder dig. Fordelen ved en skruemaskine med ledning er dog, at du får en kraftfuld maskine, der har en højere ydeevne og ikke har begrænset brugstid. De kan altså klare hårdere opgaver i længere tid. Hvis du ikke er interesseret i en maskine med ledning, men gerne vil have høj ydeevne er det værd at kigge efter en skruemaskine med et stærkt batteri.

Er du gør-det-selv-mand/kvinde, er en akku-maskine ofte tilstrækkeligt til den type opgaver, du skal klare. Det gælder også for dig, der bruger en skruemaskine i dit daglige virke til knap så krævende opgaver. Her kan en god og stærk akku-maskine formentlig klare ærterne. Her kan du blandt andet se på, hvor længe batteriet holder på hver maskine.

Ps. Det er altid en god idé at have et ekstra batteri i opladeren og klar til brug. Der er nemlig intet værre end at skulle stoppe arbejdet midt i det hele, fordi din skruemaskine løber tør for batteri. Så to batterier (eller flere) er vejen frem.

Maskinens vægt

Hvis du ikke er top trænet og bruger utallige timer i et fitnesscenter, kan det for den almene person blive hårdt i længden at skulle stå i uhandy positioner med en håndholdt maskine. Tænk derfor over, om vægten på din nye maskine spiller en rolle. Med en lettere maskine er du ikke begrænset i dit arbejde på samme måde, som hvis du køber en maskine, der kan være anstrengende at arbejde med i længden.

En brugervenlig skruemaskine

En skruemaskine er en af de værktøjer, som bruges af de fleste, hvad end du så er gør-det-selv-typen eller professionel håndværker. Derfor er det altafgørende, at din skruemaskine er nem at bruge og ikke gør arbejdet mere besværligt for dig – tværtimod. Det gælder blandt andet maskinens design. Her tænker vi på, hvor behagelig maskinen er at holde og anvende. Det er vigtigt, at skruemaskinen har god ergonomi og designet med et intuitivt design. Det gælder blandt andet et behageligt greb, der passer til dine arbejdsstillinger. Og så er det en fordel med skridsikre overflader.

Hvor er knapperne lokaliseret? Jo smartere knapperne sidder, jo nemmere er det at bruge skruemaskinen. Er der lys på maskinen? Med en indbygget LED-lampe, der lyser, når du skruer, er det nemmere at holde fokus på det arbejde, du er ved at udføre og på den måde sikre, at det bliver lavet bedst muligt.

Mini boremaskiner og skruemaskiner til de små opgaver

Mini boremaskiner er til modelbyggeren, der arbejder i små dimensioner. En boremaskine kan anvendes til mange forskellige formål. Du har brug for en effektiv boremaskine ved en lang række arbejdsopgaver og boremaskinen er derfor et uundværligt værktøj i samlingen. 

Mini skruemaskinerne kan også anvendes, som boremaskiner og vil hurtigt blive et elsket og uundværligt stykke hobby værktøj. Bore-/skruemaskiner er det helt ideelle værktøj til gør-det-selv-folket, der ønsker et kombinationsmaskine. En bore-/skruemaskine er et must have i enhver værtøjsamling og er meget grundlæggende værktøj med mange anvendelsesmuligheder.

Hvilken en bore- og skruemaskine skal jeg vælge?

Der findes et stort udvalg af skruemaskiner fra forskellige mærker og med forskellige egenskaber og funktioner. Det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i, hvad du skal vælge. Forhåbentlig kunne du bruge ovenstående guide til at blive en smule klogere på, hvad du skal overveje, inden du køber en skruemaskine. Men ligesom der findes skruemaskiner med mange forskellige egenskaber, så findes der også skruemaskine fra et hav af forskellige mærker. Her kan du læse lidt om, hvad de forskellige mærker kan tilbyde dig.

Bosch skruemaskine

Bosch er formentlig et mærke, som du er stødt på før. De har været på markedet siden 1886, hvor Robert Bosch grundlagde virksomheden med fokus på innovation og kvalitet. Siden da har de udviklet smarte teknologier og funktioner, som deres maskiner i dag er proppet med.

Hos Bosch kan du finde et stort udvalg af maskiner, både akku og med ledning. Og så med forskellige styrker og funktioner. Her vil vi gerne slå et slag for Bosch skruemaskine GSR 12V-35. En kompakt og mindre maskine der er rigtig god og kan klare de mest gængse skrue- og boreopgaver. Dens størrelse og vægt gør den oplagt til dig, der har mange opgaver, hvor du står i en mere uhandy arbejdsposition.

Makita skruemaskine

Makita er en japansk elværktøjsproducent, der i mere end 100 år har produceret maskiner i høj kvalitet til kunder verden over. Du kender dem formentlig på deres ikoniske blå farve, der repræsenterer Makita. Det kendte mærker producerer alverdens håndholdte maskiner som skruemaskiner, boremaskiner, røremaskiner, borehammer, slagskruetræk og selvfølgelig multimaskiner. Med en Makita skruemaskine er du sikker på at få god kvalitet og afprøvede produkter.

Makita Bore-/skruemaskine DDF484RTJ er et godt bud på en stærk skruemaskine fra Makita. Den er kåret som bedst i test i 2019 af blandt andet magasinet TÆNK. Den er udstyret med en kraftig 18V-batteri med 5.0 Ah, LED-lys, overbelastningsbeskyttelse, ergonomisk greb og meget mere.

Dewalt skuremaskine

Dewalt har været det foretrukne valg for mange firmaer i mange år, når det kommer til maskiner til praktiske arbejdsopgaver. Og af gode grunde. Dewalt har nemlig tilbudt kvalitetsmaskiner til professionelle og private i mere end 90 år. Det betyder, at de i dag kan prale af et bredt sortiment af kraftige, håndholdte elektriske værktøjer i høj kvalitet.

Dewalt producerer forskellige maskiner og tilbehør til dig, der skal bruge værktøj i hjemmet eller dig, der er afhængig af stærkt værktøj i arbejdsdagen. Du finder alt fra arbejdsstationer til skruemaskiner fra Dewalt her.

Milwaukee skruemaskine

Milwaukee er lig med heavy duty! Det røde mærke tilbyder kvalitetselværktøj og -tilbehør og har gjort det siden 1924. Her får du et mærke med fokus på funktionalitet og lang levetid. Køb skruemaskine fra Milwaukee, så får du en kraftig maskine, der er enhver professionel håndværker værdig. Du skal ikke være i tvivl om, at Milwaukee betyder kvalitet og holdbarhed. Og det er der ingen grund til at sige nej til, om du så er professionel eller mere til gør-det-selv-projekter.

Har du på spørgsmål til vores produkter eller valg af akku bore-/skruemaskine? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller email [email protected]. Vores fagfolk sidder altid klar til at hjælpe dig og give dig vejledning.

Har du akku værktøj, der er gået i stykker? 

Vi reparerer alle kendte akku maskiner på vores eget serviceværksted. Du kan på linket her læse mere omkring: reparation af akku-værktøj