Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Stiksave

Stiksaven er et alsidigt stykke værktøj, der udmærker sig ved at være god til mange forskellige typer opgaver. Men hvad der sidesætter stiksaven fra andre typer save, er, at den er det bedste valg, når du skal lave præcise udskæringer.

Stiksav: dit værktøj, når du ikke skal skære lige

En stiksav er ideel til at save præcise skæringer, skarpe kurver, svungne linjer eller bare lynhurtigt forkorte et bræt eller noget lignende. Den er lille af størrelse og derfor er den ideel på de mest tange pladser. Stiksaven lader klingen arbejde sig fremad i en cirkurlær bevægelse, der gør, at du kan save forholdsvis hurtigt.

Hvilken stiksav skal jeg vælge?

Når du skal vælge din næste eller første stiksav, er der nogle forskellige forhold, der er værd at have for øje. På den måde sikre du, at du gør dig det bedste køb til dine behov. Dertil er der også flere stiksave med hjælpsomme teknologier, som gør arbejdet nemmere.

Du kan f.eks. få en stiksav med laserlys, så du nemt kan skære lige. Derudover bør du også overveje, om det er en stiksav, hvor sålen kan foldes sammen, du skal have fat i, så du kan skære langs en pladekant. Men en af de funktioner, der er gør livet nemmest, er, at du kan skifte klinge, uden brug af værktøj, så kig efter denne funktion. Vi har nemlig stiksave, der skal bruge unbrakonøgle for at skifte klinge og andre, hvor det ikke er nødvendigt.

El eller akku stiksav?

Her hos Dorch og Danola er vi eksperter i akku værktøj, men det betyder ikke, at vi ikke også har stiksave, der køre på el. For god ordens skyld, så er et stykke akku værktøj et, der ikke kører på benzin, men el – dog uden at være bundet af en ledning. 

Så el eller akku stiksav? De begge har hver deres egenskaber. En el stiksav kan oftere producere mere kraft, og dermed også save hurtigere og i hårdere træ. Dertil løber en el stiksav aldrig tør for kraft; den kan blive ved med at skære, så længe den er forbundet en stikkontakt.

Fordelen ved en akku stiksav er, at den er nemmere at håndtere, og du slipper for at hive din kabeltrommel frem hver gang, du skal bruge din stiksav til dit næste bygge- eller hobby projekt.

Mini stiksave af høj kvalitet til de små saveopgaver

En mini stiksav bliver hurtigt uundværlig, hvis du bygger modelskibe, dukkehuse og andet legetøj af træ, metal og kunststofmaterialer, hvor der arbejdes i små dimensioner. En stiksav er ideel til at save præcise skæringer, skarpe kurver, svungne linjer eller bare lynhurtigt forkorte et bræt eller noget lignende. Stiksaven lader klingen arbejde sig fremad i en cirkurlær bevægelse, der gør at du kan save hurtigere i bløde materialer, såsom træ. 

Hvilket mærke skal din nye stiksav være?

Dorch & Danola har et rigtigt godt udvalg af stiksave til både den professionelle håndværker, men også til gør-det-selv manden, der ikke kan undvære en stiksav. 

De fleste af de store mærker har lavet en stiksav, som vil passe til dine behov. Hver især er mærkerne dog ofte kendt for nogle forskellige værdier. Men egenskaberne er dog ofte de samme. Prisklasse og design er der, hvor du finder de største forskelle fra mærke til mærke. 

Vi sælger stiksave fra det flotte sorte og gule mærke DeWalt, som er kendt for at levere nogle yderst kraftfulde maskiner. Derudover sælger vi også kendinge fra det japanske firma Makita, der altid leverer deres værktøj i stabelbare kasser. Leder du efter tysk kvalitet, går du aldrig galt i byen med en stiksav fra Bosch.

Vores udvalg gør det muligt at finde en stiksav til alle behov uanset, om du er professionel eller blot skal klare nogle opgaver i hjemmet.

Vælg den rette klinge til din stiksav

Når det kommer til en stiksav, er valget af den rette klinge afgørende for at opnå nøjagtige snit og maksimal ydeevne. Vi tilbyder et omfattende udvalg af stiksavsklinger, der er designet til at imødekomme dine specifikke behov, uanset om du arbejder med træ, metal, plast eller andre materialer.

Uanset om du har brug for hurtige og grove snit eller glatte og præcise kurvesnit, har vi den perfekte klinge til dig. Vores sortiment omfatter klinger med forskellige tandgeometrier, længder og materialer for at sikre, at du altid har den optimale løsning ved hånden.

Batteri stiksave fra de bedste producenter

Det er ikke altid du har adgang til el, når du er ude og udføre en opgave. En stiksav med batteri giver stor fleksibilitet og kan betjenes nemt overalt. De kræver ikke meget plads, og er lette at arbejde med langt de fleste steder. Stiksaven fås i en model med bøglegreb, som er sværest at komme til med på trang og snæver plads. En anden model indenfor stiksave er den som også kaldes for en énhånds stiksav eller body grip stiksav. Den har lettere adgang til trangplads og i stuationer, hvor pladen skal skæres på undersiden. Stiksaven er ideel til skæring i krydsfinér, laminatgulv, limet træ, spån-, MF´DF- og melaminplader. 

Udvalget for dit behov

Dorch & Danola har et rigtigt godt udvalg af stiksave til både den professionelle håndværker, men også til gør-det-selv manden, der ikke kan undvære en stiksav. Vi har helt generelt udvalget fra flere af de kendte brands, heriblandt Festool, Bosch, Milwaukee, AEG m.fl. Udvalgdet gør det muligt at finde en stiksav til alle behov uanset, om du er professionel eller blot skal klare nogle hjemlige opgaver. Se også vores udvalg af elektriske (EL) stiksave her.

Har du akku værktøj, der er gået i stykker? 

Vi reparerer alle kendte akku maskiner på vores eget serviceværksted. Du kan på linket her læse mere omkring: reparation af akku-værktøj

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af stiksave eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.