Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Mejselhamre

Alt i borehammere, mejselhammere og bore-/mejselhamre

Når du virkelig har brug for at bore i hård beton eller lignende materiale, så er det en borehammer, du har brug for. En borehammer kæmper sig lang bedre end andre maskiner gennem de ekstrem hårde materialer, og er i rigtig mange tilfælde et uundværlig stykke værktøj.

Borehamre og mejselhamre findes i mange forskellige former og størrelser. Der findes en borehammer til ethvert behov til både industrien og gør-det-selv-folket. En mejselhammer findes i mange forskellige slagstykrer og størrelser. Slagstyrken på mejselhammeren måles i europæisk standard kaldet EPTA.

Kvalitetsværktøj - samlet et sted

Hos Dorch & Danola A/S finder du alt indenfor bore-/mejselhamre. Vi har samlet et solidt udvalg af bore-/mejselhamre - alle fra de førende mærker på markedet, bl.a. MakitaMetaboFestoolMilwaukee m.fl. Det er vigtigt at vælge det helt rette værktøj til lige netop dine behov, sådan opnår du præcis det resultat, du ønsker. Vi står naturligvis klar med råd og vejledning. Uanset hvad du er på udkig efter, har vi noget for dig. Vi sælger både til private, erhverv og offentlige institutioner.

Se vores udvalg af akku borehamre og mejselhamre her

Borehammer, mejselhammer, bore-/mejselhammer – hvad er det?

Når du virkelig har brug for at bore i hård beton eller lignende materiale, så er det en borehammer, du har brug for. En borehammer kæmper sig langt bedre end andre maskiner gennem de ekstremt hårde materialer, og er i rigtig mange tilfælde et uundværligt stykke værktøj.
Borehammeren er en udvidet version af slagboremaskinen. Boret i borehammeren sidder i en SDS-kobling og ved brugen af luft bliver boret slået frem og tilbage, hvilket giver en meget kraftig slageffekt. Det betyder, at man ikke behøver at trykke lige så hårdt, som man skulle med en slagboremaskine.

En mejselhammer er den elektroniske version af hammer og mejsel – et perfekt værktøj, hvis du skal nedbryde f.eks. fliser.

Borehamre og mejselhamre findes i mange forskellige former og størrelser og der findes en model til ethvert behov til både industrien og gør-det-selv-folket. Mange vælger en kombination af begge, hvor man kan skifte mellem at bruge bore- og mejselfunktionen.

Hvad er vigtigt, når jeg skal købe en borehammer?

Når du skal vælge den bedste borehammer til dig, er det vigtigt at overveje en række faktorer.

Skal borehammeren være med eller uden ledning (akku)?

En akku borehammer giver dig masser af bevægelighed og fleksibilitet, da du ikke skal være i nærheden af en stikkontakt for at bruge den. Hvis du kun skal bruge borehammeren en gang i mellem, kan en akku borehammer være det optimale valg.
Ved en borehammer med ledning behøver man ikke at være bekymret for, at batteriet løber tørt, mens man arbejder. Hvis du altså arbejder på projekter, hvor du skal bore i længere tid ad gangen, er borehammeren med ledning det rigtige værktøj for dig.

Skal borehammeren være med mejselfunktion eller uden?

Om borehammeren skal have en mejselfunktion, kommer an på, hvad du arbejder på. Hvis du f.eks. skal nedbryde fliser, er mejselfunktionen en god løsning. Hvis du arbejder med nedbrydning af beton, fliser o.l. i større stil, kunne en større mejselhammer eller en nedbrydningshammer være en fordel at have.

Skal borehammeren have sidestøttegreb?

Et sidestøttegreb giver især mening at have, hvis du arbejder på projekter, hvor du skal bruge mange kræfter. Derudover sikrer et sidestøttegreb, at borehammeren kan styres bedre.

Hvad er forskellen mellem SDS-Plus og SDS-Max?

En SDS-fatning sørger for, at boret ikke rystes løs, mens man arbejder. Om man skal vælge en borehammer med SDS-Plus fatning eller SDS-Max fatning afhænger af, hvad du skal bruge den til.

SDS-plus fatningen, der er 10 mm i diameter og forsynet med 4 spor, er en videreudvikling af den oprindelige SDS-fatning med 2 spor, og er idealt, hvis du primært skal bruge din borehammer til mindre projekter. SDS-Plus bor kan fås med 2 eller 4 skær og bordiametre på mellem 4 mm og 32 mm.
Skal du bore huller større end 32 mm er SDS-Max bor sagen. SDS-Max fatningen har en diameter på 18 mm og er udviklet til særlig hårde boreopgaver i armeret beton. SDS-Max bor fås ligesom SDS-Plus generelt med både 2 og 4 skær med bordiametre mellem 12 mm og 40 mm.

Borehammer og mejselhammer hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola A/S finder du alt indenfor bore-/mejselhamre. Vi har samlet et solidt udvalg af bore-/mejselhamre - alle fra de førende mærker på markedet, bl.a. MakitaMetaboFestoolMilwaukee m.fl. Det er vigtigt at vælge det helt rette værktøj til lige netop dine behov, sådan opnår du præcis det resultat, du ønsker.
Vi har både batteridrevne (akku) og eldrevne bore-/mejselhamre i forskellige størrelser og med forskellige egenskaber, så der er stor chance for, at vi har lige det rigtige for dig.

Er du på jagt efter en god og praktisk bore-/mejselhammer, kan du med fordel se på denne model fra Bosch. Den er batteridreven og har tre driftstilstande: boring, hammerboring og mejsling. Tilmed har den et optimalt forhold mellem ydelse og vægt, idet den nemt kan klare lette mejslingsopgaver, selvom den kun vejer 2,4 kg. Derudover har den en lang batteriholdbarhed. Her får du altså et kvalitetsprodukt til en god pris.

Hvis du regelmæssigt bruger en bore-/mejselhammer på arbejdet, er denne model fra Metabo måske den rigtige. Bore-/mejselhammeren har dobbelt vibrationsdæmpning og et ergonomisk udformet, smalt greb, som sikrer komfortabelt arbejde. Derudover har den en overbelastningssikring og en lang levetid grundet kulfri teknologi og robuste huse i trykstøbt aluminium til gear og motor. Støvudvikling kan minimeres ved tilkøb af ekstern støvudsugningssæt ESA max.

Ønsker du en bore-/mejselhammer, der også har mulighed for støvudsugning, men som er mindre, så prøv at se på Makitas borehammer med støvsuger. Borehammeren har en udsugningsadapter med HEPA-filter, som fjerner effektivt 99,75% af støvet.

Har du akku eller elværktøj, der er gået i stykker?

Vi reparerer alle kendte elektriske og akku maskiner på vores eget serviceværksted. Her kan du læse mere omkring: reparation af akku-værktøj og reparation af elværktøj.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af bore-/mejselhamre eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.