Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Bajonetsave

Hvad er en bajonetsav? én sav, mange anvendelsesmuligheder

En bajonetsav er et værktøj, der kan bruges til en lang række opgaver særligt af lidt grovere karakter, hvor der ikke er brug for et fint og lige snit. Bajonetsaven udmærker sig bl.a. ved at være god, når du skal rive vægge ned – ligemeget om den er af træ eller mursten.

Bajonetsaven kan dog stadig fungerer, når du skal skære til, hvad end det er forskellige udskæringer, beskæring af træer og buske, eller hvis du skal forkorte vandrør eller dets lignende. Kort sagt, så kan du bruge bajonet saven i en lang række forskellige materialer som fx gips, træ, beton, mursten, metal og gasbeton. Det er dog vigtigt, at du vælger en klinge, som egner sig til formålet.

Disse egenskaber gør bajonetsaven til et yderst alsidigt stykke værktøj med mange anvendelsesmuligheder, som vil gøre dit arbejde meget nemmere, hvad end du er privatperson eller fagmand.

Hvilken bajonetsav skal jeg vælge?

Præcis hvilken bajonetsav du skal vælge, kan vi desværre ikke hjælpe dig med. Men vi kan pege dig i den rigtige retning. Der er et hav af forskellige bajonetsave derude, som alle ligner hinanden meget. Det du skal gøre op med dig selv, er, hvilken kvalitet du er ude efter, og hvad du skal bruge din bajonetsav til. 

Der er dog nogle ting, du bør have in mente, før du anskaffer dig en bajonetsav. Er det f.eks. En akku bajonetsav, du er på udkig efter, anbefaler vi dig, at du forhører dig om batterilevetiden på de bajonetsave, du har udset dig. En akku bajonetsav sluger nemlig masser af strøm, så sørg for at have ekstra batterier liggende, hvis du skal arbejde i længere tid ad gangen. Hertil er det også vigtigt at finde ud af, om batteriet medfølger, eller om det skal tilkøbes. 

Er det ikke din første akku bajonetsav, kan det være, at det batteri, du allerede ligger inde med, passer til din nye sav. Dertil er det vigtigt at kigge efter motorkraften, der i vores øjne mindst burde være 800 watt – så er du sikker på, at den kan klare det meste – det kommer dog an på opgaven. 

Søger du en akku bajonetsav med batteri i et kompakt design, så bør du virkelig sikre dig, at den har en kraftful motor, da de mindre bajonetsave ofte ikke kan prale af den største styrke. 

En bajonetsav med ledning er det kraftfulde og driftsikre valg, der giver en sikker og pålidelig drift. Du bør og gøre op med dig selv, om du har lyst til at finde kabeltromle frem, når saven skal i brug. Sammenlignet med en akku bajonetsav, så er den elektriske med ledning også væsentlig billigere.

Ligemeget om du er på udkig efter en akku bajonetsav eller en elektrisk én, så er det en fordel at vælge en bajonetsav, der ved ét klik lader dig skifte klinge, hvis du skal du save i mange forskellige materialer. Nu skal du bare finde de rigtige klinger!

Hos Dorch og Danola har vi et stort udvalg af bajonetsave

Hos Dorch og Danola går vi højt op i at kunne forsyne vores kunder med det bedste værktøj på markedet. Derfor har vi bredt kartotek af højkvalitets bajonetsave i forskellige prisklasser.

Du finder bajonetsave i de fleste af de store mærker, som vil passe til dine behov. De har mange af de samme egenskaber, men det er vigtigt, at du finder en, der har den sammensætning, der passer til dine behov.

Vi har både bajonetsave fra japanske makita, som er kendt for at lave nogle markedets mest eftertragtede elektriske værktøjer. Derudover sælger vi selvfølgelig også bajonetsave fra de kendte og vellidte Dewalt og Bosch.

Vores udvalg gør det muligt at finde en bajonetsav til alle behov uanset, om du er professionel eller blot skal klare nogle hjemlige opgaver. Vil du gøre dig et godt kup, så hold øje med siden, og du vil kunne finde en bajonetsav på tilbud.

Akku bajonetsave, der kan holde til de mest krævende opgaver

Her på siden finder du vores store udvalg af akku bajonetsave med batteri. En bajonetsav er en kraftig sav, der ofte bruges til at save steder, hvor almindelige save ikke kan komme til. Denne type sav bruges typisk til skæring af træ, gulvbrædder og fliser. Akku bajonetsaven kan på mange måder anses for at være stiksavens storebror. Den har nemlig en større klinge og en større motor. Derudover kommer saven ud foran på maskinen i stedet for at sidde under maskinen, hvilket gør bajonetsaven nemmere at anvende ved trang plads. Motorkraften sikrer savning gennem tykkere materialer lige som fukssvansen. Tag et kig her på siden og se vores store udvalg af akku bajonetsave.

Bajonetsavklingen

Selvom det sagtens kan lykkedes dig at lave pæne snitflader med en bajonetsav, bruges saven oftest til nedrivningsopgaver. Med sin kraftige motor og de rigtige klinger, kan den hurtigt skære sig igennem blandt andet skillevægge, vinduespartier og rørinstallationer. Klingen på din akku bajonetsav er helt afgørende. Alt, du skal gøre, er at udskifte bajonetsavklingen til den rette arbejdsopgave. Det betyder, at du kan save i nærmest hvad som helst med en akku bajonetsav, bare du anvender den rigtige klinge. 

Akku bajonetsave hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola finder du et stort udvalg af akku bajonetsave og bajonetsavklinger fra de mest anerkendte mærker blandt andet FestoolBoschMilwaukeeMakita og Metabo. Vi har både akku bajonetsave og el-drevet bajonetsave til de mest krævende opgaver.

Husk at vælge de rigtige klinger til din bajonetsav!

Hvad gør bajonetsaven så alsidig, er, at den nemt kan tilpasses med forskellige klinger, som gør, at du går igennem træ, beton, jern, gips eller plastik, som var det smør. Der findes selvfølgelig klinger, der kan klare flere end én type materiale, men skal du skære i træ, duer det f.eks. ikke, at du bruger en metalklinge.

Derudover kan du også få klinger i en forskellige længder, hvor den mest korteste klinge er mellem 10-15 cm og den længste 20-25 cm. Her gælder det igen om at vælge den klinge, der passer bedst til det givne job.

Har du elværktøj, der er gået i stykker? 

Vi reparerer alle kendte elektiske maskiner på vores eget serviceværksted. Du kan på linket her læse mere omkring: Reparation af elværktøj

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af bajonetsave eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.