Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Bosch

Bosch – Professionelt værktøj med historie

Året er 1886. Et sted i Tyskland får Robert Bosch en god idé om at åbne sit eget værksted med elværktøj. Det var her, Bosch så dagens lys for første gang. Det skulle vise sig at være begyndelsen på en lang, spændende rejse for det dengang beskedne mærke, der i dag ligger grund for den verdensomspændende virksomhed, du kender Bosch som.

Robert specialiserede sig inden for mekaniske og elektrotekniske opgaver og var samtidig lidt af en innovationsmand. Efter at have forbedret et design af magnetisk tænding, banede han vejen for fremtidens produktion af magnettændinger. Faktisk lykkedes han så godt med sin innovative tilgang, at Bosch endte med at blive den førende leverandør til bilindustrien. Og den innovative og nyskabende tilgang er den samme, som vi ser hos Bosch i dag.

Herefter tog succesen fart for Bosch. De udvidede med produktion og butikker i andre lande som Frankrig og England. Selvom Første Verdenskrig tvang Bosch til at tænke i nye baner og omstrukturere sine globale initiativer, så så virksomheden fremad. I 1906 tog de turen over Atlanten til USA, og det skulle vise sig at blive en millionsucces.

Pålidelighed og innovation bliver nøgleord hos Bosch

Bosch udviklede i årene inden Første Verdenskrig en række nye produkter. Her blev elektriske lyssystemer blandt andet en del af sortimentet. Det er dem, du i dag finder i Bosch akku-maskiner. Men så ramte krigen, og alle de oversøiske kontakter og markeder flød ud i sandet. Verden, hverdagen og videreudviklingen af Bosch stod over for en omvæltning.

Bosch stødte for alvor på en enorm udfordring i at skulle genetablere hele deres mærke og produktion. Men Bosch er indbegrebet af innovation, og det var også her, de lagde deres kræfter i perioden efter. De begyndte at producere deres produkter på samlebånd, og virksomheden var igen på vej frem. Til trods for innovative rokeringer var eksportsalget efter krigen på et minimum i forhold til det store imperium, Bosch havde fået bygget op inden krigen. Og ikke nok med det, så ramte Anden Verdenskrig.

Det nationalsocialistiske parti beordrede virksomheder til at rette deres innovative processer mod fremstillingen af produkter, der var relevante for krigen. Uhumske arbejdsvilkår blev en realitet, produktionen blev lavet om og Bosch’ fabrikker stod sønderbombede efter krigens hårde tag. Det betød, at virksomheden måtte starte på ny med at etablere forretningsforbindelser, opbygge produktionen og rekonstruere virksomheden.

En ny æra med vind i sejlene

Ikke før 1960 havde Bosch endnu engang etableret et godt internationalt salg, hvor produkter som Bosch boremaskine og køkkenapparat blev en del af produktionen. Siden da har Bosch arbejdet med effektivt og innovativt at bringe nye produkter og teknologier på markedet.

Ved du for eksempel, hvem opfandt ABS bremser? Bosch introducerede anti blocking system (ABS) i 1978. Et system som du, hvis du ejer en bil, formentlig er glad for. Men hvad er ABS? ABS eller anti blocking system er et sikkerhedssystem i biler, der sikrer, at hjulene ikke blokeres fuldstændig ved opbremsning, men i stedet tillader langsom opbremsning. Denne opfindelse fik Boschs ønske om at gøre elektronik til en af virksomhedens kerneprodukter til at gå i opfyldelse.

Selvom du måske kender brandet for deres innovative og stærke Bosch værktøj, så bruges deres nytænkende og veludviklede teknologier i alle aspekter af deres virksomhed. Bosch er nemlig inde på mange markeder, der blandt andet tæller biler, hårde hvidevarer, elcykler, lyskilder, sikkerhedssystemer og meget mere.

Udviklingen af Bosch maskiner til håndværkeren

I tiden efter Første Verdenskrig fik en af Boschs ingeniører en åbenbaring. Inspireret af et apparat i sit værksted fik han ideen til at lave maskiner med en motor integreret i håndtaget. Det blev det første spadestik til Bosch elværktøj. Du kender sikkert Bosch akku værktøj for deres 12V og 18V serier med maskiner med batteri.

En af de produkter er Bosch stiksav, der er en professionel batteridrevet stiksav med masser af kraft. Bosch stiksav kan skære i massivt træ, spånplader, kompositmaterialer og andre tykke eller hårde materialer.

Skruemaskiner fra Bosch kombinerer styrke og innovation

Som du kan læse, går Bosch meget op i at være first movers på markedet for værktøj til håndværkere. Alle de smarte Bosch skruemaskiner er ingen undtagelse. De er udstyret med elektronisk cellebeskyttelse, der beskytter akkuen mod overbelastning, hvilket sikrer længere batteritid. Boremaskiner fra Bosch er ligeledes spækket med smarte funktioner som en stærk motor, en solid konstruktion, robuste tandhjul og kuglelejer og meget mere.

Bosch vinkelsliber med smarte funktioner

Bosch er i dag kendt som et solidt mærke til håndværkeren, der går op i kvalitet, kraft og effektivitet. Og Bosch vinkelsliber er ingen undtagelse. Det ergonomiske og slanke design med lav vægt gør vinkelsliberen nem at betjene, uden at gå på kompromis med kvaliteten af maskinen. Det smarte x lock system betyder, at du hurtigt og nemt kan skifte det tilbehør, du har på din maskine.

Faktisk finder du et stort udvalg af Bosch slibemaskiner, der tæller produkter som en Bosch excellentsliber, Bosch plansliber, Bosch betonsliber, Bosch elhøvl, Bosch ligesliber og mange flere.

Bosch Professional til virksomheden eller gør-det-selv-personen

I 1952 lancerede Bosch ”Bosch Combi” el-værktøj, der bestod af de mest gængse maskiner til gør-det-selv-folk. Siden da har sortimentet udviklet sig til enorme mængder værktøj til både professionelle og gør-det-selv-manden, der også vægter værktøj i kvalitet.

Med en lang tradition indenfor innovativ udvikling af teknologiske løsninger går Bosch forrest, når det kommer til at levere professionelt værktøj til din virksomhed eller dig som privatperson. Bosch har i mere end 100 år været med til at revolutionere elværktøj og dets tilbehør. Det har de formået, fordi de følger med udviklingen og løbende arbejder på at gøre deres Bosch værktøj så innovativt og effektivt som muligt.

Få 3 års garanti på dit Bosch værktøj

Vi anbefaler, at du får udvidet garanti på dit nye Bosch værktøj. På denne måde får du sikret din maskine de næste 3 år, og du kan derfor få glæde af dit værktøj lang tid fremover. Du kan tilvælge udvidet garanti ved køb. Hvis du har nogle spørgsmål omkring vores produkter eller services, så kan du altid kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller sende en mail på [email protected]. Vi ser frem til at høre fra dig.