Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

ddm1_26.png

Guide til køb af den bedste værktøjskasse

Udgivet af: Udgivet i: Dorch & Danola fif, Alle Indlæg Dated: 8. august 2022

Stort set alle hjem har en værktøjskasse. Det er typisk ikke noget, vi går og tænker over i hverdagen, men når der sniger sig et gør-det-selv projekt ind fra siden eller et lille hobby-projekt, går det hurtigt op for os, at vi har behov for en god værktøjskasse til arbejdet.

En værktøjskasse er nemlig genial til at danne overblik over de redskaber og værktøjer, man har til rådighed. Hermed kan man også nemmere forudse, hvilke nye værktøjer man skal ud og anskaffe sig for at komme i mål med ens projekt. 

Der er imidlertid ret stor forskel på værktøjskasser. Derfor kan det hurtigt blive lidt af en større undersøgelse, hvilken værktøjskasse man skal vælge. For at gøre købsprocessen lidt lettere for dig har vi samlet en række tips og råd til valg af den bedste værktøjskasse - uanset om du er på udkig efter det bedste af det bedste, det bedste af det billige, eller den bedste allround værktøjskasse.
 

Hvad er en værktøjskasse?

En værktøjskasse er en kasse, hvori du opbevarer dit værktøj. Så langt så godt. Derudover er én af værktøjskassens funktioner også, at du nemt og effektivt kan flytte dit værktøj fra et sted til et andet. Du får det nødvendige overblik over dine redskaber, og du kan dermed lettere fokusere på den givne opgave. 

Værktøjskasser kommer i mange forskellige former, materialer og med forskellige funktioner. Der findes også værktøjskasser og bælter fremstillet til specifikke faggrupper; fx dette værktøjbælte<span"> som ofte bruges af elektrikere. 

Der er de håndholdte værktøjskasser, men også værktøjsbælter der fastspændes rundt om livet.

Ting du skal overveje, inden du køber en værktøjskasse

Inden du beslutter dig for, hvilken værktøjskasse du skal købe, kan du med fordel tage stilling til disse 3 punkter:

1. Størrelse

Hvor stor skal din værktøjskasse være? Der skal selvfølgelig være plads til alt dit værktøj, men også plads til andre småting, der dukker op mens dit projekt skrider frem. Fx skruer, smådele osv.

Derudover kommer du også højst sandsynligt til at købe mere værktøj senere hen. Værktøjskassen skal derfor heller ikke være for lille. Ellers risikerer du blot at skulle købe en ny igen, i takt med at du erhverver dig flere redskaber.
2. Rum

Hvor mange rum skal der være i din værktøjskasse? Skal rummene være justerbare eller faste? Overvej også, om du har behov for både store og små rum til adskillelse af værktøj og småting. Hvis du samler alt i samme rum kan det nemlig være lidt af en hovedpine at skulle tømme rummet helt, hver gang du skal have fingrene i de mindre ting.
3. Indendørs eller udendørs brug
Værktøjskasser i aluminium er geniale til udendørsbrug, da de er rustfri og lette i vægten. Du kan også gå efter rustfrit stål til udendørs brug - det koster dog en smule mere. Værktøjskasser af plastik er også gode til udendørs brug, men er dog mindre slidstærke end de metalliske versioner.

Til indendørs brug vælger mange en værktøjskasse i træ, da den ser pæn ud og giver et rustikt udtryk i rummet. De er også relativt slidstærke og ofte lettere end metalliske værktøjskasser.

Hvad skal en værktøjskasse indeholde?

Det vil altid afhænge af dit projekt og dine behov for værktøj. Et godt sted at starte er dog at have disse redskaber i din værktøjskasse: 

  1. Skruetrækkere
  2. Topnøgler
  3. Hamre
  4. Målebånd
  5. Tænger
  6. Unbrakonøgler
  7. Knive
  8. Skruetvinger og limklemmer

Hvis du har ovenstående redskaber i den værktøjskasse, er du klar til de fleste udfordringer. Men igen, det afhænger naturligvis af det givne projekt, som du skal i gang med. Hos Dorch & Danola finder du stort set al slags værktøj, du kunne tænke dig til. Så uanset hvilket projekt du har gang i, kan du med garanti finde det nødvendige værktøj i vores webshop.

Bedste billige værktøjskasse til prisen

Denne værktøjskasse i plast er fuld valuta for pengene. Værktøjskassen er lille og praktisk, er enormt billig, og giver dig mulighed for at opbevare både værktøj og smådele. 

Der medfølger en plastikkasse med opdelte rum til småting, som ligger øverst i kassen. Nedenunder er der rum til værktøj af forskellige størrelser. 

Værktøjskassen koster 50 kr., når den ikke er på tilbud. Det bliver næsten ikke billigere, når du samtidig får adgang til så mange funktioner. 

Se værktøjskassen her.

Bedste værktøjskasse til den dedikerede håndværker

Denne værktøjskasse fra Stanley giver dig rum og plads til at opbevare stort set al værktøj, som en almindelig gør-det-selv person kommer til at eje.

Værktøjskassen, eller rettere værkstedsvognen, er udstyret med hjul og træk- og løftehåndtag, så du nemt og ubesværet kan flytte rundt på dine ting. 

Derudover har vognen en 20" aftagelig værktøjskasse med aftagelig boks og dybe 4" skuffer, der løber på kuglelejer. Inkluderer også stor opbevaringsboks af metal med ekstra stort rumfang til opbevaring af bærbare værktøjer. De aftagelige kasser er både af stor og lille størrelse, så du har opbevaringsplads til både småting og større elektriske maskiner - alt sammen samlet ét enkelt sted. 

Se værkstedsvognen fra Stanley her.

Bedste allround værktøjskasse

Vi har nu præsenteret dig for den billige og den dyre løsning, hvad angår værktøjskasser. Midt imellem finder vi en model som denne fra DeWalt

Du får en dyb værktøjskasse med plads til det meste. Der er håndtag på kassen for nem transport. Værktøjskassen har desuden IP54-klassificeret vandforsegling, hvilket betyder, at indholdet i kassen er beskyttet mod eventuelle skader fra vand og støv. Kassen kan desuden låses med en hængelås (medfølger ikke).

Se værktøjskassen fra DeWalt her.