Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Chestnut Olier til den perfekte overflade

Chestnut Olier til overfladebehandling

Olierede overflader beskrives undertiden som bare at være langsomtørrende lakker, hvilket er teknisk ukorrekt. Olier prøver normalt på harpikser, der tørrer langsomt, hvilket giver olien mulighed for at trænge igennem og forsegle træet, hvilket efterlader hård slid, der næsten bliver en del af selve træet.

At trænge ind i træet hjælper olien med at binde sig til overfladen og sikre et tyndt lag. Det er også normalt meget fleksibelt, så hvis træet bevæger sig lidt, vil de ikke revne.  Olier tørrer faktisk langsomt og dette gør dem meget lette at påføre og også meget tilgivende; det er vanskeligt at vinge med en oliefinish (men ikke umulig, så se ikke det som en udfordring!)

Valg af den rette olie

Herunder kan du læse næmere om de enkelte olier, der findes i Chestnuts produktsortiment. 

  • Tung Oil er en ren olie uden opløsningsmidler. Dette gør det ret langsomt tørret, men perfekt, hvis du vil have en helt naturlig finish. Det tørrer til en hård, slidstærk finish.
  • Efterbehandlingsolie indeholder tungolie for at gøre det også hårdt, men ændres til at tørre hurtigere på cirka otte timer.
  • Hardvoksolie er en klar, meget hård finish og den hurtigste tørring af vores olier på cirka fire timer.
  • Lemon Oil er en klar, mat finish, som vil beskytte dit arbejde uden at give det en bemærkelsesværdig belægning.

Chestnut olier hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et kæmpe udvalg af produkter fra Chestnut til overfladebehandling af dine drejede emner. Chestnut tilbyder sine oliervokslak og meget mere i høj kvalitet, så dit stykke træ opnår det bedst ønskede resultat. Produkterne findes også i vores butik i Odense, hvor vi har et alt-til-trædrejning showroom. Her kan du se produkterne og få en vejledning om brugen af de forskellige produkter. Det er helt sikkert et besøg værd. 

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af produkter fra Chestnut eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.