Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Proxxon

Proxxon

Proxxon har været på markedet længe med deres sortiment af værktøj. Den tyske virksomhed har i over 40 år været i gang med deres MICROMOT værktøjssystem, og er blevet en af de største leverandører af værktøj i mindre størrelser, der både er lettere og mere håndterbare, til projekterne der kræver præcision.

Proxxon - Hobbyfolkets foretrukne mærke inden for værktøj

Proxxon værktøj har været det foretrukne mærke når det kommer til værktøj i årevis - specielt for hobbyfolket. De har nemlig tillid til Proxxon maskinernes gode kvalitet, præcision og alsidighed, når de skal save, bore og fræse i træ, metal og plast. Det betyder, at selv de mindste opgaver bliver til en leg. Proxxon værktøj er lavet til, at du kan bruge det i timevis uden at blive for træt. Værktøjet er lydsvagt, præcist og samtidig vibrationsfrit, så det ikke giver gener ved brug i længere tid.

Hvorfor vælge Proxxon

Med over 40 år i branchen har Proxxon længe været det foretrukne valg, specielt for hobbyfolket, modelbyggere eller folk i industrien, der har brug for et præcisionsværktøj. Proxxon har et stort udvalg af kvalitets værktøj og -maskiner, der passer til lige præcis dit behov.

Meget af Proxxons værktøj er batteridrevet. Det kan være en stor fordel ikke at skulle tage hensyn til en ledning, når du skal arbejde på projekter, der i forvejen tager stor koncentration og præcision. Ikke nok med at de er batteridrevne, så er batterierne i maskinerne lavet til ikke at overophede. 

Kvalitet i højsæde

Der er ingen tvivl om, at der er fokus på kvaliteten, når det kommer til produktionen af værktøjet:

Proxxons værktøj er hovedsageligt lavet i en krom-vanadium stål. Det hjælper til at gøre værktøjet stærkt og er specielt egnet til applikationer, hvor du f.eks. bruger langsomme bevægelser, som med en skraldenøgle. En anden lille bonusdetalje er, at krom-vanadium stål også har en højere modstandskraft over for rust. Stålet på deres værktøj er hærdet og derefter belagt med en dobbelt nikkelbelægning, samt en enkelt mat forkromning. Yderste lag på værktøjet er en glat finish, der giver et sikkert og behageligt greb. 

Proxxons udvalg

Her hos Dorch & Danola har vi et bredt udvalg af Proxxon værktøj, tilbehør og reservedele. Det indebærer blandt andet:

  • Dekupørsave, der gør det muligt for dig at arbejde i blandt andet træ- og metalplader. Du kan både bruge maskinen til større opgaver, men også finere opgaver såsom modelbyggeri.

  • Borepatroner, som du bruger til at opspænde et bor. Skulle det ikke lige være en Proxxon borepatron du mangler, så har vi mange andre muligheder her.

  • Rundsavklinger, der anvendes til at skære i forskellige materialer. F.eks. krydsfiner, plast og blødt træ.

  • Topnøglesæt, der indeholder forskellige topnøgler, så du kan få spændt alle de fornødne møtrikker. 

  • Glødesave, er ideelle til, når du f.eks. skal lave modeller. Enten som hobbyfolk, modeller til arkitekter, eller noget helt tredje.

  • Båndslibere, er en meget kraftig sliber. Den er designet til at slibe træ meget hurtigt. Et lille tip er, at du kun bevæger din båndsliber langs med træets årer. På den måde slipper du for, at der dannes slibespor på træet. 

Af andre ting kan nævnes: bordrundsave, boremaskiner, vinkelslibere, båndsavklinger, drejebænke, finboreslibere, fræsere, strømforsyninger og rondelslibere.

Det er naturligvis bare et udpluk af vores Proxxon sortiment. Resten kan du finde her på siden.

Find små slibemaskiner til modelbyggeri og hobbybrug – og til delikate opgaver i det hele taget. Få dem som enten 12 volt, med batteri eller til 230 volt. Se også vores udvalg af slibemaskiner til trædrejning her.

Slibemaskiner i mange udgaver til alle de små slibeopgaver

Her på siden kan du finde masser af slibemaskiner til hobbybrug, modelarbejde og såmænd også til mere professionelle opgaver, hvor der er behov for detaljeret slibning. Slibemaskinerne kan klare både grovere overflader, såvel som finslibning til højglans. Der findes mange forskellige slibemaskiner, som egner sig til en bred palette af forskelligartede opgaver. Her på siden er det altså primært små slibemaskiner til mindre og detaljeprægede opgaver. Hvis du skal bruge større varianter, som egner sig til de noget mere krævende opgaver, kan du udforske vores udvalg af større slibemaskiner her.

Hvad kan slibemaskiner bruges til?

Slibemaskiner findes i mange udgaver og kan bruges til mange forskellige typer af opgaver. Uanset om du er professionel håndværker eller ivrig gør-det-selv-person, vil en slibemaskine være et værktøj, som er svært at undvære. For hvis du skal lave alt slibearbejdet manuelt, bliver det hurtigt en meget hård affære.

Slibemaskiner er det perfekte værktøj, når du skal skabe flotte, blanke overflader, eller når du skal slibe noget helt ned. Det kan eksempelvis være, hvis du har et spisebord i massivt træ, som du gerne vil slibe ned og overfladebehandle på ny. Her ville det være ganske hårdt, hvis man skulle gøre det hele manuelt.

Der er rigtig mange opgaver, som man vil kunne løse med en slibemaskine. Du kan både bruge dem til opgaver i træ, ligesom der er varianter som også kan klare det hårde arbejde, hvis du skal have slebet noget i metal.

Hvilken slibemaskine skal jeg vælge?

Hvilken slibemaskine du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvilken type opgaver du oftest vil skulle udføre med den. Derfor er der faktisk også flere, som vælger at have flere forskellige slibemaskiner i deres sortiment. På den måde kan de vælge den helt rigtige maskine alt efter opgavetypen.

Ved du eksempelvis, at du skal lave rigtig mange opgaver, hvor du måske ofte er i små snørklede arealer, kan en hjørnesliber være et super godt valg. Den lille og effektive hjørnesliber kan klare slibning af flader uden problemer, også der hvor det bliver snævert, som fx. hjørner, på kanter eller i hulrum. Omvendt vil en båndsliber være et super godt valg, hvis du eksempelvis står overfor at fjerne gammel maling, eller når en gammel træoverflade skal slibes ned. 

Som du nok kan fornemme, er det rigtige valg af slibemaskine enormt opgave-afhængigt. Derfor anbefaler vi, at du grundigt overvejer, hvilke typer opgaver du ofte vil skulle lave, og derefter prøve at vælge en slibemaskine ud fra det.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rette valg, er du altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål.

Strømforsyning til slibemaskiner

Her kan du vælge mellem mini-slibemaskiner med 12 volt via strømforsyning, med indbygget batteri eller 230 volt fra stikkontakten direkte. Generelt gælder det, at taler vi om fx. modelarbejde, er en 12 volt model et godt valg. Til lidt større opgaver med mere behov for ”power”, er en 230 volt model det bedste valg. Endelig er der de batteridrevne slibere, som især er egnede, hvor du ikke lige har adgang til strømforsyning – men stadig har behov for en slibemaskine, du kan stole på. 

Batterislibere er også super til pillearbejde ved for eksempel modeller, hvor enhver form for ledning er i vejen. 

Hvis nu du skulle være så uheldig, at din Proxxon-maskine er gået i stykker, så kan du med fordel tage den med tilbage til os. Vi tilbyder nemlig reparation af den i vores serviceværksted her i Odense.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, eller har du andre spørgsmål om Proxxons produkter, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en e-mail til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.