Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Plæneklippere

Plæneklippere

En ordentlig plæneklipper bør være en del af enhver husejers arsenal af havemaskiner. Som haveejer har man mange praktiske gøremål, og en af de væsentligste er græsslåningen. Hvis der ikke bliver taget hånd om den, fremstår græsplænen hurtigt sjusket og vildtvoksende.

I sommerperioden kræver det ganske hyppige græsslåninger, når græsplænen skal trimmes og holdes i skak. Derfor er det simpelthen en nødvendighed med en ordentlig plæneklipper, så det er nemmere, og måske også mere fornøjeligt, at slå sit græs.

Plæneklippere til alle typer have

Her hos Dorch & Danola kan du finde et bredt udvalg af plæneklippere til alle typer af haver. Uanset om du har en lille have eller en kæmpe have, kan du finde en passende model her hos os. Du kan både finde elektriske plæneklippere, plæneklippere med batteri og plæneklippere der kører på benzin.

Således bør det være muligt at finde en model, som matcher dine behov og præferencer.

Stort udvalg af plæneklippere fra store mærker

I vores brede sortiment finder du altid et bredt udvalg af plæneklippere fra markedets førende producenter. Når du handler hos Dorch & Danola er du altid sikret den højeste kvalitet, og derfor samarbejder vi med de allerbedste producenter.

Makita plæneklipper

Udforsk f.eks. vores store udvalg af Makati plæneklippere, hvor du både kan finde plæneklippere der kører på benzin og akku plæneklippere. Med en præcis og velafbalanceret Makita plæneklipper er du kommet rigtigt godt fra start, i forhold til skabe en smuk græsplæne. Derefter er det op til dig at lade Makita plæneklipperen klare resten.

Bosch akku plæneklipper

Ligeledes har vi også et stort udvalg af Bosch akku plæneklippere, som er et særdels glimrende valg, når du gerne vil have en lidt mere støjsvag og miljøvenlig variant. Det tyske mærke er bredt anerkendt for deres store kvalitet, og det er selvfølgelig ikke anderledes, når du køber en Bosch akku plæneklipper.

Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Når den nye plæneklipper skal vælges, kan man hurtigt blive i tvivl om, hvilken en man skal vælge. Specielt når man står overfor et stort udvalg som hos Dorch & Danola. Plæneklippere findes nemlig i flere forskellige typer, forskellige størrelser og vægt og med forskellige egenskaber.

 

Derfor vil vi herunder gennemgå nogle af de faktorer, som du bør overveje inden du køber din nye plæneklipper.

  • Type

Først og fremmest bør du overveje, hvilken type plæneklipper der passer bedst til dine behov og præferencer. Herunder bliver der gennemgået forskellige typer, samt hvilke fordele og ulemper der er ved dem.

Batteri plæneklipper

Batteri         plæneklippere (akku plæklippere) er blevet ganske populære i løbet af de sidste par år. Der er nemlig sket rigtig meget på ydelses- og kapacitets-fronten. Før i tiden var de nemlig hverken specielt krafulde eller i stand til at holde strøm specielt længe.

 

Det er ændret nu, hvilket også gør dem til et populært valg. Med en batteri plæneklipper får du altså en støjsvag maskine, som gør den til en drøm at bruge. De er stadig ikke helt lige så kraftfulde som benzin-modeller, men fuldt ud i stand til at klare arbejdet på mange typer haver.

Plæneklipper på benzin

En plæneklipper på benzin har traditionelt set været det klassiske valg hos de danske ejere og er stadig rigtigt populære. Specielt hvis man skal håndtere større græsarealer, kan de være rigtig handy.

 

De har nemlig en kraftig motor og en høj ydeevne, hvilket sikrer at man kan klare selv store arealer i højt tempo. En plæneklipper på benzin er en rigtig alsidig løsning, som vil egne sig til rigtig mange haver rundt omkring i Danmark.

 

Ulemperne er at de larmer en smule, at de ikke er specielt miljøvenlige og at de kræver en vis mængde vedligeholdelse ift. olieskift, slibning af knive etc.

El plæneklipper

Hvis du vælger en el plæneklipper, får du en maskine som sikrer et lavt støjniveau, næsten ingen vedligeholdelse og høj driftsikkerhed. Samtidig er det også en af de billigste løsninger.

 

Den store ulempe er ledningen. For det første vil du som regel skulle trække en forlængerledning, og samtidig skal du være opmærksom på ikke at klippe ledningen over.

  • Størrelse

Størrelsen på din plæneklipper er væsentlig, specielt hvis du ikke har så meget opbevaringsplads. Det er jo ikke sikkert, at man har et stort haveskur, hvor der er plads til en stor model.

 

Derfor at det vigtigt at overveje størrelsen, således at man ikke ender med en model, som man i princippet ikke har plads til.

  • Vægt

Vægt er selvfølgelig et vigtigt aspekt at have med i sine overvejelser. Jo tungere en maskine er, jo sværere vil den være at manøvrere. Specielt hvis du eksempelvis skal hjælpe din ældre forældre eller bedsteforældre med at vælge plæneklipper, er det vigtigt at få valgt en model, som har en vægt der gør det muligt for dem at anvende den.

  • Støjniveau

Støj er aldrig rart som sådan. Men det er meget forskelligt, hvor meget støj man anser som værende irriterende. Derfor bør du også undersøge din kommende plæneklippers støjniveau, således at den ikke bliver irriterende for dig at bruge.

Køb plæneklippere efter dit behov

Uanset størrelsen på din græsplæne, finder du helt sikkert ideelle plæneklipper til netop dine behov her på siden. Vi har et stort udvalg af plæneklippere fra blandt andet Bosch og Makita i både akku-plæneklipper, benzindrevet plæneklipper og el-plæneklipper. Tag endeligt et kig her på siden og klik dig ind på de forskellige produkter for at læse mere om plæneklipperne, deres egenskaber, funktioner og specifikationer.

El-Plæneklipper

En el-plæneklipper larer væsentlig mindre end en benzin-plænklipper. Netop larmen er for mange havejere en af de mest generende ting ved en benzindreven græsslåmaskine. Med en el-plænklipper slipper du for pludseligt at løbe tør for benzin midt i din græsslåning. Desuden er el.plæneklipperen let at sætte igang. Det eneste du skal gøre, er at trykke på en knap og så er din plæneklipper igang. 

El-Plæneklipper efter dit behov

Uanset størrelsen på din græsplæne, finder her hos Dorch & Danola den plæneklipper, der passer til netop dit behov. Vi har et stort udvalg af plæneklippere fra bl.a. Bosch og Makita i både akku-plæneklipper, benzindrevet plæneklipper og el-plæneklipper.

Akku plæneklipper aka batteridrevet plæneklipper - Fri for ledning og let at håndtere

Med en batteridrevet akku plæneklipper er det legende let at slå græsset. Her behøver du hverken tænke på lange ledninger, benzin-os eller støj, som kan være nogle af ulemperne ved den traditionelle plæneklipper. Samtidig er akku plæneklipperen let at folde sammen og nem at håndtere. Den er let at transportere, fordi den ikke vejer mere, end at du nemt kan smide den ind bag i bilen, hvis turen går til sommerhuset eller kolonihaven.

Akku plæneklippere med kraftigt batteri

Akku plæneklipperne kan indstilles i mange forskellige klippehøjder og kan med de kraftige lithiumbatterier slå græsarealer på helt op til 600 m2 på en opladning. Er arealet større tager det kun cirka en time, at lade batteriet op, og så er plæneklipperen klar til at tage en ny tørn. Du kan derfor være sikker på, at akku plæneklipperen kan klare arbejdsopgaven, uanset klippehøjden og uanset om du skal slå græsset på en stor eller lille græsplæne.

Har du elværktøj, der er gået i stykker? 

Vi reparerer alle kendte elektiske maskiner på vores eget serviceværksted. Du kan på linket her læse mere omkring: Reparation af elværktøj

 

Råd og vejledning om plæneklippere

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af akku plæneklippere? Så er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en e-mail til [email protected]. Vi besvarer altid dine mails hurtigst muligt og står klar i vores butik i Odense til at give dig hjælp og rådgivning.