Facebook Pixel

Vores fysiske butik holder lukket i uge 29 & 30. Webshop, telefon, mail og afhentning er stadigvæk muligt.

Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Metaldrejebænk

Drejebænke til metalarbejde hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola findes et stort udvalg af maskiner af høj kvalitet med gode funktioner og tolerancer. Vi fører metaldrejebænke i flere størrelser og specifikationer, fra små bænke til modelbyggere, værktøjsmagere og finmekaniske værksteder til store, solide, professionelle maskiner. Vi har et solidt udvalg af metaldrejebænke til både specialiserede formål og universalbrug.

Vores store, professionelle maskiner er fleksible, moderne og praktisk indrettet til drejeopgaver i metal med høj præcision, der sikrer stor produktionsnøjagtighed. De er solidt og grundigt bygget med høj kvalitet og stor stabilitet. Var det ikke lige drejebænke, du var på udkig efter? Så tilbyder vi også andre maskiner til metal, heriblandt bore/fræsemaskiner, metalafkortere og meget andet værktøj og tilbehør.

Vi fører også tilbehør som spænde- og drejesæt til din drejebænk.

Vedligeholdelse af din drejebænk

En drejebænk skal fungere optimalt for at yde præcist arbejde. Drift, slør og andre skævheder i maskineriet påvirker nøjagtigheden af dit færdige arbejde. Drejebænke kræver stor præcision for at undgå skæve, ruflede og upræcise emner. Du kan vedligeholde drejebænken i henhold til medfølgende brugsanvisning, men eftersyn og reparationer bør foretages af professionel fagpersoner med kendskab til din metaldrejebænk. Du bør holde drejebænken ren og med jævne mellemrum få et vedligeholdelsestjek af din maskine.

Sikkerhed ved brug af drejebænk

Manuelle drejebænke skal være udstyret med afskærmning og sikkerhedsudstyr i henhold til EU-lovgivning på området. Centerpatronen skal være afskærmet med sikkerhedsafbryder, så den ikke kan køre, hvis afskærmningen er åben. Aksel skal afskærmes, så tøj ikke kan fanges i den. Centerpatronen skal have en effektiv bremse, der stopper efter få sekunder, enten med el-bremse eller hydraulisk bremse, hvis funktionen ikke er indbygget i bremsen. Benyt sikkerhedsbriller når der arbejdes ved metaldrejebænke. Langt hår skal sættes op, og du bør ikke være iført løsthængende tøj eller smykker, der kan blive fanget af maskinens bevægelige dele.

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af drejebænke eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.