Facebook Pixel

🎅 Bestil senest den 20. december kl. 12.00 hvis pakken skal være fremme inden juleaften 2024. 🤶
❄ Vores butik holder lukket mellem jul og nytår ❄
🎁 Vi bytter julegaver helt frem til og med den 31.01.2025 🎁
🎅Bestil senest den 20. december kl. 12.00 hvis pakken skal være fremme inden juleaften 2024.🤶
❄Vores butik holder lukket mellem jul og nytår❄
🎁 Vi bytter julegaver helt frem til og med den 31.01.2025 🎁
Sådan vælger du den rigtige hækkeklipper

Sådan vælger du den rigtige hækkeklipper

Udgivet af: Udgivet i: Værktøj Dated: 24. maj 2016

Du kan både spare tid, penge og kræfter, hvis du vælger en hækkeklipper, der matcher dine behov og din have. Læs vores lille guide ”Sådan vælger du den rigtige hækkeklipper” og få hjælp til at finde den helt rigtige hækkeklipper.

 
El, akku eller benzin hækkeklipper?
Det første du skal tage stilling til er, hvilken type hækkeklipper du vil købe.

Du kan vælge mellem:

El (ledning)
Akku (batteri)
Benzin
 

Benzin hækkeklipper
Vælg en benzindreven hækkeklipper, hvis du er på jagt efter en kraftig hækkeklipper til store arealer og robuste hække med tykke grene. Denne type hækkeklipper giver dig bevægelsesfrihed og den fremmer en sund og behagelig arbejdsstilling.

Ulempen ved en benzin hækkeklipper er, at den har et højere støjniveau end en el- eller batteridreven. Desuden kan den være tungere at arbejde med pga. motoren.

Hvis du overveje at anskaffe dig en benzindreven hækkeklipper, så anbefaler vi Makita 2-takt benzin hækkeklipper  EH5000W. Vi er vilde med denne model, fordi den er den letteste Makita model på markedet. Desuden er den udstyret med et vibrationsdæmpet greb og modløbende knive, som sikrer et vibrations svagt arbejde.

OBS: Vibrationer gør dig hurtigere træt i kroppen, vælg derfor altid en maskine med et svagt vibrationsniveau.

Elektrisk hækkeklipper


Fordelen ved at købe en elektrisk hækkeklipper er, at den er utrolig let at betjene. Den egner sig perfekt til mindre haver med små buske og mellemstore hække. De fleste el-hækkeklippere er vægtmæssig lettere end benzin hækkeklippere, hvilket kan øge din arbejdsindsats og forebygge rygskader. Sammenlignet med en benzindreven model, så har el-hækkeklipperen også et lavere støjniveau. Du generes heller ikke af ubehagelige udstødningsgasser. Et plus er også, at hækkeklipperen altid er klar til brug. Du behøver hverken tænke på opladning eller påfyldning af benzin.

Ulempen ved en el-hækkeklipper er, at den ikke egner sig til store have, da denne type forudsætter, at der er et strømudtag tæt på dit arbejdsområde. Ledningen kan også være generende, da den ikke giver samme arbejdsfrihed, som en batteri- eller benzindreven model. Du skal samtidig være opmærksom på, at du ikke at kommer til at klippe ledningen. En el-hækkeklipper er mindre kraftig end en benzindreven og egner sig derfor ikke at skære store grene over.

El-hækkeklippere kan dog fås til rigtig gode priser. Er du på udgik efter en kraftig el-hækkeklipper, så vælg fx. en Metabo Hækkeklipper HS 55 SP, 55cm eller en Metabo Hækkeklipper HS 8855, 55cm.


Metabo hækkeklippere giver et særligt rent snit, hvilket skyldes diamantslebene knivtænder. Metabo fremstiller dobbelt-diamantslebne knivtænder for mærkbar længere levetid, også ved hård konstant brug.


 

Batteri hækkeklipper

Har du brug for at tage din hækkeklipper med på farten fx i kolonihaven, så kan vi anbefale, at du anskaffer dig en praktisk akku hækkeklipper. En hækkeklipper med batteri øger ligesom benzin hækkeklipperen din bevægelighed.

Batteri hækkeklipperen er dog mindre kraftig end både benzin-og el-hækkeklipperen. En akku hækkeklipper kan  have en begrænset levetid og egner sig derfor bedst til mindre hække. Vi anbefaler, at du investerer i et ekstra batteri, så du kan fortsætte dig arbejde med det samme, hvis batteriet skulle løbe tør.

Kunne du tænke dig at eje en akku hækkeklipper, så kan vi anbefale, at du fx anskaffer dig en hækkeklipper fra mærket Metabo. Metabo Hækkeklipper AHS 36-65V, 63cm og Metabo Akku Hækkeklipper AHS 36, 65cm har en høj skæreydelse og er meget vibrationssvage. Desuden får du lige nu et ekstra batteri med til maskinen, så du netop slipper for, at gå i stå midt i havearbejdet.

Kunne du tænke dig at eje en akku hækkeklipper, så kan vi anbefale, at du fx anskaffer dig en hækkeklipper fra mærket Metabo. Metabo Hækkeklipper AHS 36-65V, 63cm og Metabo Akku Hækkeklipper AHS 36, 65cm har en høj skæreydelse og er meget vibrationssvage. Desuden får du lige nu et ekstra batteri med til maskinen, så du netop slipper for, at gå i stå midt i havearbejdet.


Dét skal du også være opmærksom på når du køber en hækkeklipper

Skærestyrke
Skal du klippe en hæk med tykke grene, anbefaler vi, at du vælger en hækkeklipper med en høj skærestyrke. Skærestyrken skal helst være 20 mm eller der over.

Knivlængde
Hvis du har en stor hæk, skal du tænke på hækkeklipperens blad-/knivlængde. Et langt blad, sørger for en hurtig klipning.

Pleje af hækkeklipper 
Hvis du vil have glæde af din hækkeklipper i mange år, så er kræver det, at du giver den en kærlighed hånd, hver gang den tages i brug.

Husk, altid at smøre hækkeklipperen før hver anvendelse. Din hækkeklipper skal helst have en omgang kvalitets olie. Olien plejer knivene og forebygger, at grene og blade klister sig til dem. Hvis ikke du husker at smøre hækkeklipperen regelmæssigt, kan motoren brænde sammen. Når du er færdig med hækkeklipperen, skal den rengøres og opbevares et tørt sted.

Luna er vores favoritmærke inden for motorolie og benzin til hækkeklippere.
Aspen 2 er effektiv alkylbenzin, der egner sig til benzindrevne hækkeklippere med 2-takts motorer. Benzinen er miljøvenlig og giver mindst mulig miljøpåvirkning. Aspen 2 er nemlig 99% renere end almindeligt benzin og fri for benzen, oliefiner, toluen m.m. Desuden holdes motoren renere indvendig, hvilket øger hækkeklipperens levetid.

Før anbefalede man, at opbevare hækkeklipperen i klingehylsteret med tre dele olie og en del petroleum, for at forebygge rust. Klingehylsteret bliver monteret på væggen og hækkeklipperen anbringes her i, når den ikke er i brug. Denne metode er effektiv, dog kan den ofte ikke anvendes længere. På nyere maskiner er de fleste hylstre nemlig udstyret med huller og kan derfor ikke holde på blandingen.

Når sæsonen er overstået kan klingen på hækkeklipperen være blevet sløv. Du kan mærke at klingen er sløv, når maskinen begynder at klippe dårlige. Men fortvivl ikke, du kan sagtens slibe klingen tilbage til sin topform – enten med håndkraft eller maskine.

Dorch & Danola ønsker dig rigtig god havelyst