Facebook Pixel
Akku & elværktøj
Håndværktøj
Tilbehør & forbrug
Brands
Høreværn

Høreværn til støj

Støj er irriterende. Pludselig, langvarig og høj støj kan beskadige din hørelse midlertidigt eller permanent med tab af hørelse eller tinnitus. Det er altid bedst at reducere støjniveauet eller fjerne støjen, men det er ikke altid muligt. Høreværn er et godt alternativ, når det ikke er muligt at reducere lydniveauet.

Arbejdstilsynet anbefaler høreværn fra 80 dB(A) og påbyder brug af høreværn ved 85 dB(A) på arbejdspladsen. Derfor skal arbejdsgiver udlevere høreværn ved 80 dB(A). På trods af påbuddet, er høreskader en af de mest udbredte arbejdsskader. Derfor er det vigtigt at vælge et høreværn, der både dæmper støjen tilstrækkeligt og er behageligt at have på, så det faktisk bliver brugt.

Høreværn - Også på værkstedet

Høreværn er også en god idé til støjende arbejde og aktiviteter udenfor arbejdspladsen. Arbejdstilsynet kommer ikke efter dig, hvis du ikke bruger høreværn i privaten, men du bliver ikke mindre døv af 90 dB derhjemme end på arbejdet. Det er ikke altid muligt at måle støj præcist i hjemmet. En god tommelfingerregel er dog at hvis du skal råbe for at blive hørt, er støjniveauet for højt, og du bør bruge høreværn. Travle gader ligger på en decibel på omkring 80, mens de fleste græsslåmaskiner er oppe på 90 DB. Motorcykler, boremaskiner, motorsave, tung trafik og meget musik kommer også op på et for højt niveau. En dæmpning af støjniveauet på 10 dB vil opfattes som en halvering af støjniveauet.

Beskyttelse & værnemidler hos Dorch & Danola

Hos Dorch & Danola har vi er stort udvalg af sikkerhedsudstyr til din trædrejebænk. Find sikkerhedsudstyr - personligt og til pladsen, her på siden, så du kan passe på dig selv og andre. Vi tilbyder sikkerhedsudstyr fra nogle af de mest anerkendte brands, heriblandt 3M,  m.fl. Vi tilbyder støvmaskerbeskyttelsesbriller og meget mere. 

Råd og vejledning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning omkring brug eller valg af det forskellige sikkerhedsudstyr eller har du andre spørgsmål om værktøj, er du mere end velkommen til kontakte os på telefon 66 15 50 40 eller skrive en email til [email protected]. Vi bestræber os på at svare mails hurtigst muligt, men du er også velkommen i vores butik i Odense.